Szomorú hírt kapott a szolnoki polgármester: elmarad a katonai légiparádé

Megosztás

Bármennyire is büszke volt eddig a szolnoki polgármester arra, hogy egyrészt Szolnok katonaváros, másrészt rendkívül jók a város és a helikopterdandár kapcsolatai, ennek ellenére rossz hírt közöltek Szalay Ferenccel a honvédségtől: elmarad az augusztus 20-i szokásos szolnoki légiparádé.

“Elmarad az augusztus 20-i légiparádé… Több évtizedes hagyomány, hogy államalapításunk ünnepén a MH. Kiss József 86. Helikopterdandár helikoptereire figyel a város, de talán az ország is. Nemrég azonban azt a hírt kaptam a honvédségtől, hogy szolgálati leterheltségük, egyéb feladataik okán idén nem tudják vállalni a rendezvényt.”

Ezt a hírt közölte a Szalay Ferenc szolnoki polgármester a közösségi oldalán.

Hogy aztán a valódi ok valóban ez, azt nem lehet tudni. Mindenesetre az biztos, hogy a horvátországi helikopterbaleset óta nem repülhetnek a dandár új gépei, a H125-ösök, de az is lehet, hogy csak simán a megszorítások, a takarékosság miatt marad el a rendezvény.

Ugyanakkor – eddig úgy van – a fővárosi légiparádé nem marad el, azt 20-án délelőtt 40 percben megtartják. Mint azt már közölték, Európa legnagyobb tűzijátéka lesz 2023. augusztus 20-án Budapesten.

Képünk 2021. augusztus 20-án készült.

Kapcsolódó cikkek