Hamarosan vádat emelnek a bántalmazó nagykátai karateedző ügyében

Megosztás

A rendőrség amellett, hogy befejezte a szolnoki kalandparkban egy nyolcéves gyermeket bántalmazó nagykátai karateedző által elkövetett bűncselekmény vizsgálatát, vádemelési javaslattal élt a Szolnoki Járási Ügyészség felé. A. Tibor beismerte a cselekmény elkövetését, őt súlyos testi sértés kísérletével és kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. által július közepén közzétett felvételen egy kisgyerekes csoport látható, akik a Szolnoki Kalandpark árnyékos részén várakoznak. Nem sokkal később egy férfi a karjánál megragad egy fiút, néhány méterrel odébb vonszolja, majd olyan erővel rúgja ki a lábát, hogy a gyerek fejjel a földre zuhan, és a felvétel végéig mozdulatlanul úgy marad. Jászberényben pletykaszinten hamar elterjedt az elkövető személye, aki a város egyik ismert sportszervezetének vezetője. A sportegyesület elnöke, akinek Novák Katalin akkori államtitkár néhány évvel ezelőtt életműdíjat adott át, közleményben jelentette be, hogy lemond a tisztségeiről.

A. Tibor szerencsétlensége az volt, hogy a kegyetlen bántalmazást kamerák rögzítették, amelyet a Városüzemeltetési Kft. meg is osztott a Facebook-oldalán: könnyen lehet, ha ez nem történik meg, vagy nem veszik észre a felvételt, az edző a mai napig gyerekekkel foglalkozhatna.

A férfi egyébként az ígérete ellenére még mindig nem kért személyesen bocsánatot. „Tisztelettel kérlek, ne vedd sértésnek és ne hidd, hogy így marad! Feltétlen jelentkezem, ahogy nyugvópontra jut az életem. Bocsáss meg, kérlek! (…) Szeretném, ha tudnád, hogy nagyon sajnálom, amit tettem. Személyesen is el szeretném mondani ezt Neked! Sajnálom, hogy nem taníthatlak karatézni. Mindent elrontottam” – írta a családnak.

A sajtó hosszú hetekig foglalkozott aktívan az üggyel, ma pedig új információkat osztott meg az ügyészség – eszerint befejezték a bűncselekmény vizsgálatát és vádemelési javaslattal éltek. A szóban forgó esetben kiskorú veszélyeztetésével és súlyos testi sértés kísérletével hallgatták ki, de elképzelhető, hogy a bűnlajstrom még növekedni fog, miután a Szolnoki Járási Ügyészség megjegyezte, külön nyomozásban vizsgálnak más eseteket is, amelyek esetlegesen az ex-karateedzőhöz köthetők.

Kép: Tiszaliget Élménysziget

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek