Új fejlemény a feleségét és kislányát meggyilkoló albertirsai családirtó ügyében

Megosztás

A bűnügyben az egyik legdühítőbb, hogy az áldozattá váló hölgy korábban a férje bántalmazó magatartása miatt távoltartást kért ellene, ám a hatóságok ezt megtagadták tőle, nem született ilyen végzés. A végeredményt ismerjük.

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki tavaly a feleségét és a lányát is megölte ugyanazon az estén. A részleteket a Hvg.hu osztotta meg.

Az ügyészség közleményében ismertetett vádirat nem nevezi meg sem azt a Pest megyei települést, ahol a tragédia történt, sem az elkövetőt, de a körülmények leírásából kikövetkeztethető, hogy az albertirsai családirtó, N. Arnold ügyéről van szó.

A vádhatóság azt írta, hogy az elkövető és a felesége között – akiknek a házasságából 2020-ban született egy kislány – már régebb óta rossz volt a viszony. Tavaly június 30-án a férfi hazaérkezve sem a nőt, sem a gyereket nem találta otthon. Megpróbálta telefonon elérni őket, de nem járt sikerrel.

Miután a nő este hazaért a kislánnyal, elmentek zuhanyozni. Amikor végeztek, a gyerek odabenn maradt, de a nő kiment a fürdőből. Szóváltás alakult ki közte és a férje között, aki bántalmazni kezdte. „Annak során az elkövető felvett egy vascsövet, és azzal – emberi mivoltából kivetkőzve, legalább 120 alkalommal lesújtva – halálra verte feleségét.” Azután bement a fürdőbe, és megfojtotta a kislányt.

Ezt követően autóba ült, alkoholt és cigarettát vásárolt, majd a házba visszatérve leitta magát. Másnap délután – miután sikertelenül próbálkozott öngyilkossággal – bejelentette tettét a segélyhívón. A rendőrök még aznap őrizetbe vették. Később letartóztatták, elmegyógyintézetbe került.

A Pest Megyei Főügyészség több ember sérelmére, részben különös kegyetlenséggel, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene.

A tragédiát követően az RTL Híradójában az hangzott el, hogy a nő korábban a férje bántalmazó magatartása miatt távoltartást kért ellene, de végül nem született ilyen végzés. Állítólag az is előfordult, hogy a nő a település polgárőreitől kért segítséget. (Kép: RTL.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek