Ismét egy óriást fogtak a Tisza-tóból, 26,5 kilós ponty akadt horogra

Megosztás

Többedszerre sikerült a 25 kilós álomhatárt meghaladó súlyú halat kifognia, nem is volt rövid művelet, az óriási hal pedig azóta ismét boldogan úszkál a Tisza-tóban.

Barati Béla már eddig is több, 25 kilogrammot átlépő Tisza-tavi ponttyal is büszkélkedhetett, és most egy újabb strigulát húzhatott be a neve mellé. Béla legújabb, 25 kilogrammot meghaladó fogásáról a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. oldalán számoltak be, amit a Pecaverzum szemlézett.

„Augusztus 2-án hajnal 4:50-kor sikerült egy gyönyörű tőpontyot fognom bojlis módszerrel a Tisza-folyó 33-as hídja környékén” – írta a horgász. A halat 50 perc fárasztás után emelte csónakba, majd fektette matracra. A ponty eléggé elfáradt, a víz meg nagyon meleg volt, ezért gyorsan fotózta, azt követően pedig visszanyerte erejét és elúszott.

„Nagyon boldog vagyok, ez a negyedik 25 pluszos pontyom két év alatt. A hal pontos súlya 26,50 kiló volt” – árulta el Barati Béla. Tavaly áprilisban egy 26,85 kilogrammos példányt sikerült horogra akasztania Poroszló térségében, augusztusban a sarudi medencéből emelt ki egy 25,10 kilósat, majd a legnagyobbnak, egy 27,20 kilósnak idén tavasszal örülhetett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek