Életet mentettek a vonaton Szolnok közelében

Megosztás

Egy férfi, aki hétvégén rosszul lett egy vonaton Szolnok közelében, az utastársainak köszönheti az életét, miután ők azonnal megkezdték az újraélesztését, amikor a légzése leállt, valamint értesítették a mentőket.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében számolt be az esetről, mely szerint a férfi párjával utazott, amikor hirtelen rosszul lett. Több utas is rögtön segítségére sietett, és megállapították, hogy a férfi már nem lélegzik.

Egy nő azonnal megkezdte az eszméletlen férfi újraélesztését, míg gyermekei meghúzták a vészféket és értesítették a kalauzt. A vonat megállása többek figyelmét is felkeltette, köztük egy szabadnapos egészségügyi dolgozóét, aki szintén a beteghez sietett. A kalauz pedig rögtön értesítette a mentőszolgálatot.

A helyszínre érkező mentők magas szinten folytatták az életmentést, ami a gyorsan megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerrel zárult – számolt be a mentőszolgálat.

Az újraélesztést követően azonban újabb kihívás elé néztek: a beteg elszállítása a vonatról a mentőautóhoz nem volt egyszerű feladat. A MÁV munkatársai azonban készségesen közreműködtek, így végül stabil állapotban tudták kórházba szállítani.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek