Magyar Olimpiai Éremeső a 2024-es Párizsi Játékokon

párizsi olimpia

Megosztás

Az olimpiai játékok nehéz kezdete és az elején tapasztalt érmek hiánya ellenére a hétvégén drasztikusan megváltozott Magyarország helyzete. Sportolóinknak sikerült néhány bravúros teljesítménynek köszönhetően érmet szerezniük. A sporthírekkel foglalkozó oldalak, mint például a www.sportivo.hu, siettek megosztani sportolóink eredményeit.
A hétvégén három magyar sportoló is kiemelkedő eredményeket ért el a 2024-es párizsi olimpiai játékokon. Milák Kristóf aranyérmet nyert a 100 méteres pillangóúszásban, Halász Bence ezüstérmet szerzett kalapácsvetésben, és Major Veronika bronzérmet nyert sportpisztolyban.

Kristóf Milák Aranyérmes 100 méter Pillangóúszásban

Milák Kristóf korábban, három évvel ezelőtt Tokióban a 200 méteres pillangóúszásban szerzett aranyérmet, és azóta is kitűnő formában van. A francia fővárosban ezúttal a 100 méteres pillangóúszásban állhatott a dobogó tetejére, miután a szerdai versenyen 200 méteren szerzett ezüstérmet Léon Marchand mögött. Milák 50 méter után negyedikként fordult, de kiváló hajrával, 26,50 másodperces második 50 méterrel 49,90 másodperces idővel ért célba.

Milák a történelem második férfi úszója lett, aki négy érmet szerzett pillangóúszásban az olimpiákon. Ezt a teljesítményt csak a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps tudta felülmúlni, aki nyolcszor állhatott dobogóra ebben a számban. Milák egyúttal a harmadik magyar úszó, aki két különböző olimpián is dobogóra állhatott, Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás után.

Halász Bence Ezüstérmes Kalapácsvetésben

Halász Bence, a szombathelyi atléta, a magyar atlétikai csapat 18 éremvárományosa között érkezett Párizsba. A kétszeres világbajnoki bronzérmes versenyző idén már öt alkalommal dobott 80 méter felett, és a római Európa-bajnokságon elért 80,49 méteres eredménnyel ezüstérmet szerzett. Párizsban első dobásával 77,58 métert ért el, amivel az ötödik helyen állt az első sorozat után, majd 78,84 méterre javított, és a negyedik helyre lépett előre.

A kanadai Ethan Katzberg első dobásával, 84,12 méterrel már a verseny elején egyértelművé tette, hogy aranyéremért érkezett. Halász Bence végül 79,97 méteres dobásával megszerezte az ezüstérmet, ezzel a magyar kalapácsvetés történetében a tizedik olimpiai érmet hozva haza.

Halász a verseny után kiemelte, hogy jól felépített verseny volt, és büszke arra, hogy több jó dobást is produkált. Hangsúlyozta, hogy ez az ezüstérem mostantól már történelem, és holnaptól már a következő világbajnokságra fog készülni.

Major Veronika Bronzérmes Sportpisztolyban

Major Veronika a hétvége folyamán bronzérmet nyert sportpisztolyban. A Balaton partjáról, Keszthelyről származó versenyző légpisztolyban is döntős volt, ahol a nyolcadik helyen végzett. A sportpisztoly döntőjében az első nyolc sorozatot követően, ahol minden 10,2 pont feletti lövés pontot ér, szoros versenyt követően legyőzte az indiai Manu Bhakert négy ponttal, ezzel megszerezve a bronzérmet.

Magyarország az Éremtáblázaton

Jelenleg Magyarország a 12. helyen áll az olimpiai éremtáblázaton, összesen 8 éremmel. A magyar sportolók 3 érmet vívásban, 3 érmet úszásban, egy érmet lövészetben és egyet atlétikában szereztek. Ezzel Magyarország olyan országokat előz meg, mint Brazília, Spanyolország és Svédország. Az éremtáblázatot az Egyesült Államok vezeti, második helyen a Kínai Népköztársaság, harmadik helyen Franciaország áll. Magyarország számára ez a hétvége egyértelműen sikeres volt, hiszen sportolóink kitűnő teljesítményt nyújtottak, és tovább öregbítették hazánk hírnevét az olimpiai játékokon. Az elért eredmények minden magyar számára büszkeséget jelentenek, és bizakodással töltenek el a jövőbeli versenyekre nézve.

Kapcsolódó cikkek