Ígérete ellenére még nem kért bocsánatot személyesen a bántalmazó karateedző

Megosztás

Bár már hazatért a nyaralásából, az ígérete ellenére személyesen még nem kért bocsánatot az a Nagykátán élő karateedző, aki a szolnoki kalandparkban bántalmazott egy kisfiút. A néhány másodperces felvételt, amelyen az látható, hogy Agócs Tibor úgy felrúgja a táborozó gyereket, hogy az a fejére esik, az egész ország látta, ahogy arról is sokan értesültek, hogy a kezdetekben el akart menni a családhoz bocsánatot kérni.

A nyolcéves Roli édesanyja egyelőre hiába várja, hogy a férfi elmondja fiának, nem ő volt a hibás a kalandparkban történtekért – erről írt a Blikk. A személyes találkozás tehát egyelőre várat magára, levelet azonban küldött a Yakuzák SE egykor állami díjakkal, elismerésekkel kitömött vezetője: ebben úgy fogalmazott, amióta hazajöttek, üldözi őt a média és a családját sem kímélik, ezért nehéz most elszakadnia, hogy személyesen bocsánatot kérjen.

„Tisztelettel kérlek, ne vedd sértésnek és ne hidd, hogy így marad! Feltétlen jelentkezem, ahogy nyugvópontra jut az életem. Bocsáss meg, kérlek! (…) Szeretném, ha tudnád, hogy nagyon sajnálom, amit tettem. Személyesen is el szeretném mondani ezt Neked! Sajnálom, hogy nem taníthatlak karatézni. Mindent elrontottam.”

A lapnak elárulta az édesanya, ő meglepődött a találkozó elmaradásán, hiszen mindenkinek az lenne az érdeke, hogy ez mielőbb megtörténjen. Őt egyébként nem érdekli a karateedző helyzete, hiszen a saját családja, köztük legfőképp a kisfiú is nagyon nehéz időszakon megy keresztül.

„Ez nem a karate, ez messze nem a karate. Nem ezt hirdetjük, és amit hirdetünk, azt mindenki ismeri, hogy miről szól a karate: a kölcsönös tiszteletről, arról, hogy mi egy olyan keleti kultúrán alapuló értékrendet szeretnénk átadni a gyermekeinknek, amelytől többek lesznek, jobbak lesznek, és reményeink szerint a világunk is, ezért elfogadhatatlan ez a cselekmény” – nyilatkozta akkor a botrányról a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára, Tahon Róbert.

A Szol24 elsőként írta meg, hogy a jászberényi székhelyű Yakuzák SE ismert vezetője látható a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. által megosztott videón, akit 2020-ban “Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki. A díjakat dr. Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át.

Kép: Knap Zoltán

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek