Az ivóvízkút meghibásodása és több csőtörés okozta a kimaradást Jászberényben

Megosztás

Ahogy a Szol24-en is beszámoltunk róla, hogy a lakosok jelzései mellett a Tiszamenti Regionális Vízművek is megerősítette, miszerint Jászberényben átmenetileg víznyomás-csökkenés volt tapasztalható a napokban. A Jászsági Térségi TV úgy értesült, az egyik ivóvízkút meghibásodása, valamint több, egyszerre bekövetkezett csőtörés együttes hatása okozott nyomáscsökkenést és vízhiányt a városban.

A nyomáscsökkenés az egész települést érintette. A térségi televízió úgy értesült, hogy a problémát az egyik ivóvízkút elromlása okozta, ráadásul mindezzel párhuzamosan több csőtörés is történhetett. Vízkorlátozásra nem került sor, a szakemberek pedig azon dolgoznak, hogy ez a továbbiakban is így maradjon.

Megkeresésükre a Tiszamenti Regionális Vízművek kommunikációs munkatársa elárulta, hogy a víztermelő kutakat folyamatosan felülvizsgálják és elvégzik a vízhálózat nyomvonalának bejárását a későbbi, ehhez hasonló üzemzavarok megelőzése érdekében.

Éppen a jászberényi képviselő-testület júniusi ülésén szerepelt napirendi pontként a TRV Zrt. 2023. évben végzett munkájának beszámolója, itt szóba került egy új kút fúrásának szükségessége is.

Kép: Gémesi Balázs

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek