Ma még kánikula, de holnaptól enyhülés várható

Megosztás

Az elmúlt néhány napban visszavett a hőség, de a hétvégén újra ráerősít a kánikula. Szerencsére ez a mostani hőhullám nem lesz tartós.

Hosszú napokon keresztül 35 fok és afölötti hőmérsékletet kellett elviselnünk, aztán a héten elviselhetőbb idő volt, de a hétvégén intenzív felmelegedést tapasztalhatunk és vasárnap már a 38 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. 

Ez a hőség azonban szerencsére nem lesz tartós, hétfőtől lényegesen enyhébb időre számíthatunk. A hét elejétől egészen a hétvégéig 28-32 fok között alakul majd a csúcshőmérséklet. Emellett az éjszakák is kifejezetten hűvösnek ígérkeznek, így a lakásokat is könnyebb lesz lehűteni. Az éjjeli minimumok 14-18 fok között alakulnak majd egész héten. 

A hét vége felé, pénteken és szombaton csapadékra is számíthatunk, ezek intenzitása még egyelőre bizonytalan. 

A jelenlegi előrejelzések szerint jövő hét elején azonban ismét melegebbre fordul időjárásunk és a nappali csúcsok ismét meghaladhatják a 35 fokos hőmérsékletet.

Jelentős fronthatás nem terheli szervezetünket, de a meleg idő miatt fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek