Egyre többen követelik Pócs János lemondását

Megosztás

Egyre hangosabban követelik a Parlamentben ülő ellenzéki pártok és azok politikusai a Jászság országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak a lemondását. Pócs volt az, aki egy gyenge pillanatnak tudta be a jászberényi székhelyű sportegyesület vezetőjének tettét, aki a szolnoki kalandparkban bántalmazott kegyetlenül egy kisfiút. A képviselő később korrigált és elnézést kér.

Pócs János hosszú napok után szólalt meg a vele köztudottan jó viszonyt ápoló Agócs Tibor ügyében. Az ATV megkeresésére arról beszélt, Agócsnak „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”, illetve kiemelte, hogy tudomása szerint soha semmilyen probléma nem volt a férfival és az sem lehet véletlen, hogy megyei, városi és állami kitüntetéseket kapott.

Most a leghangosabban Jakab Péter és A Nép Pártján követeli a távozását a közéletből. „Aki embert tesz a kazánba, a gyerekverést meg gyenge pillanatnak tartja, egyéb aljasságra is képes! Pócs tűnjön el a közéletből!” – írta a Facebookon Jakab.

TikTok – Make Your Day

No Description

Emellett egy hivatalos levélben jelezte a miniszterelnöknek, hogy amennyiben komolyan gondolja a gyermekvédelmet, lemondásra kell felszólítania a jászapáti politikust.

„A gyermekvédelem fontos kormányzati hatáskör, ami ellen nemcsak az érintett karateedző, de az őt mentegető Pócs János is súlyos támadást intézett. Kérdezem miniszterelnök urat, hajlandó-e a gyermekvédelem érdekében meghajolni a társadalom jogos elvárása előtt, hajlandó-e felszólítani lemondásra Pócs János országgyűlési képviselőt?” – írta Orbán Viktornak.

A Demokratikus Koalíció hasonlóan járt el – úgy vélik, ha a miniszterelnök nem mondatja le Pócsot, arra annak bizonyítékaként fognak tekinteni, hogy egyetért parlamenti képviselőjével és a gyermekbántalmazó karateedző mentegetésével.

Nem ez az első alkalom, hogy Pócsot lemondásra szólítják fel: 2019-ben hasonlóan tett Szél Bernadett, akkor a képviselő a roma alkalmazottját „tréfából” kazánba záró húzása miatt került be az országos sajtóba. „(…) az, ahogyan egy országgyűlési képviselő él és viselkedik, példát mutat sokaknak. Ez az ember ne mutasson példát senkinek. Adja vissza a mandátumát — és ha Orbán ezt megtűri, egy rasszista és antiszemita embert bújtat” – írta az azóta a Parlamentből távozó ex-politikus.

Sőt, női képviselők egy csoportja 2019-ben azon túl, hogy petíciót juttattak el Kövér Lászlóhoz Pócs ellen, az Országház folyosóján üldözték, de kikerülte a neki feltett kérdéseket.

ELKAPTUK PÓCS JÁNOST A FOLYOSÓN! Meddig tűri még a sorai között a Fidesz? Kövesd élőben! 🇭🇺🇪🇺 | By Demokratikus KoalícióFacebook

ELKAPTUK PÓCS JÁNOST A FOLYOSÓN! Meddig tűri még a sorai között a Fidesz? Kövesd élőben! 🇭🇺🇪🇺

Kép: Pócs János Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek