Tényleg csak egy „gyenge pillanat”? – sorra vádolják meg erőszakkal a bántalmazó karateedzőt

Megosztás

Országosan is nagy felháborodást keltett rövid idő alatt a Jászság országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak azon szavai, hogy ami a szolnoki kalandparkban történt, az nem más, mint egy olyan gyenge pillanat az edző részéről, amilyen bármelyikünknek lehet. Pócs ezután árnyalta a mondatait a Facebookon, majd később elnézést kért, de nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nem egyedülálló erőszakoskodásról van szó a jászberényi székhelyű sportegyesületet vezető férfitől.

Egyre többen állnak ki és szólalnak meg a több évtizede oktató, gyerekekkel foglalkozó Agócs Tibor ismerősei, egykori tanítványai közül, hogy a saját tapasztalataikat elmesélhessék. Volt barátnője azzal vádolta meg, hogy megerőszakolta és halálosan megfenyegette 17 évvel ezelőtt.

„Azt mondta, hogy szedjem össze magam, és ha én ezt bárkinek el merem mondani, ha nyilvánosságra hozom, akkor ő engem meg fog ölni” – mondta a riportban Adrienn. A karateedző a TV2-nek küldött levelében tagadta az állításokat, majd a volt barátnő egy fotót is közzétett, amin a szeme körüli monoklival ül a férfi mellett.

A Ripostot több fiatal is megkereste, akik állításuk szerint hasonló bántalmazáson mentek keresztül a Yakuzák SE vezetője által.

„Az egyik edzésen, tisztán emlékszem, Tibi az ottani parafatábláról levett egy rajzszöget. Azután egy sorba kellett állnunk. Először Tibi azt mondta, ahogy emlékszem, hogy: Most meg fogom mutatni, mit kell éreznie az ellenfeleteknek, ha megütitek. Miután ezt mondta, mindenkihez odament és megszúrta a rajzszöggel, köztük engem is” – ezt egy 15 éves fiú mondta, aki az eset idején 7-8 éves lehetett.

Máskor medicinlabdát dobott teli erőből egy gyerek felé, miközben azt ordította, hogy „ez a te fejed” – mondták. Egy másik, akkor 10 éves tanítvány szerint az egyik edzésen akkorát rúgott belé Agócs, hogy hátraesett és eltört a keze.

Július 16-án írtuk meg először, hogy a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. milyen döbbenetes felvételt tett közzé a Facebook-oldalán. A videó a városi üzemeltetésű Szolnoki Kalandparkban készült és a kezdőképen egy csoport sisakos gyerek látható, amint az árnyékban várakoznak éppen. Ezután egy férfi, a csoport egyik kísérője a karjánál megragad egy gyereket, néhány méterrel odébb vonszolja, majd olyan erővel rúgja ki a lábát, hogy a gyerek fejjel a földre zuhan, és a felvétel végéig mozdulatlanul úgy marad.

Másnap Jászberényben már pletykaszinten elterjedt, hogy egy jól ismert, helyi illetőségű sportember látható a felvételen, majd nem sokkal később közleményt adott ki a Yakuzák SE első embere, amiben bocsánatot kért és lemondott.

„A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére. Fenti közlemény után kérem a családom és kollégáim kíméljék meg a méltatlan támadásoktól, személy szerint én vállalom a felelősséget, a sajtónak nem kívánok nyilatkozni” – írta.

Azóta rengetegen megszólaltak az ügyben, köztük Pócs János is, aki egy „gyenge pillanatnak” tudta be a történteket, és egyébként sem véletlen, hogy a férfi megyei, városi és állami kitüntetéseket is kapott. Szavaiért később elnézést kért.

A tegnapi napon motorosok egy nagy csoportja meglátogatta a bántalmazást elszenvedő Ricsit Jászberényben.

Kép: origo.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek