Törökszentmiklóson készült el az Ország Söre

Megosztás

Több ezer sörkedvelő szavazatai alapján állt össze a recept, amelyből megalkották az Ország Sörét, nem is akárhol: egy törökszentmiklósi sörfőzdében készül az egyedi komlóválogatással főzött New England IPA.

És hogy döntöttek a magyarok? A végső győztes egy különleges komlóválogatással készült New England IPA lett, miután a szavazatok többsége a világos, kiegyensúlyozott ízű, egzotikus és magyar gyümölcsöktől mentes sörre esett.

A megválasztott sör receptjét a Beerselection és az Ugari Sörfőzde szakértői dolgozták ki a szavazók preferenciái alapján, majd a törökszentmiklósi üzemben főzték le. Az összetevők között a hazai kézműves sörpiac legújabb és legnépszerűbb komlói találhatók, mint például a Motueka, az Idaho 7, a Mosaic és az El Dorado.

Az Ország Söre július 4-től rendelhető, és hamarosan több helyen is csapra kerül, kezdetben a KEG Sörművház, a Mixát Udvar, a Wunder Sörművek, a Ganz Söröző és a Jégkert csapjain. Hosszú távon pedig az a cél, hogy egész évben elérhető legyen, és akár nagyobb üzletláncok kínálatában is megjelenjen.

Emellett megválasztották az Ország Kisüzemi Sörfőzdéjét is, amelyet idén is a szekszárdi Brew Your Mind sörfőzde nyert el, akárcsak tavaly.

Kép: maxketsor.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek