Maradt még emberség a szolnokiakban, pozitív történet a segítőkészségről

Megosztás

Összességében a fiatalabb generáció kevésbé segítőkész és önzetlen, mint az idősebbek. Szerencsére azonban akadnak kivételek, ami egy friss szolnoki történetben érhető tetten.

Bagi Zsombor tette közkinccsé az egyik helyi csoportban, hogy hogyan segítettek egy kéregető, egyáltalán nem tolakodó szolnoki férfinak, aki rossz helyzetbe került és már az ételre valót sem tudta megteremteni magának. Szolnokon sajnos az utóbbi időben inkább a mérhetetlen közönnyel találkozhattunk.

Kicsit megkésve ugyan de megosztott egy történetet a csoporttagokkal. “Múlt héten pénteken, a Spar melletti McDonald’s előtt állt egy idősebb úr, mellette a földön a kutyája. Kezében tartott egy táblát amire az volt írva, ételre gyűjt. Láthatóan nehezére esett ott kéregetni, de most megmutatkozott az emberség sokaknál. Azalatt a nagyjából 30 perc alatt, amit ott töltöttünk, többen is odamentek hozzá segíteni, a Drive kihajtóból is többen adtak neki pénzt.

Külön szeretném kiemelni azt a 3 fiatal srácot, akik egy zacskó mekis kaját és pénzt is adtak az úrnak, hatalmas pacsi nektek fiúk! Gondoltam megosztom ezt a történetet, ugyanis a sok gyűlölködés, rossz érzés mellett nagyon jó látni, hogy van még emberség!” – fejezte ki örömét Zsombor.

Ennek mi is csak örülni tudunk. A szegénységnek és a nyomornak nagyon nem, de a segítőkészség életben maradásának igen, különösen Szolnokon.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek