Orbán felmentette az országos kórházfőigazgató-helyettest, távozik Bene Ildikó

Megosztás

A Magyar Közlöny tájékoztatását a 444 szúrta ki, Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai, vagyis a mai nappal felmentette tisztségéből a szolnoki születésű, egykori fideszes országgyűlési képviselőt, Bene Ildikót az országos kórházfőigazgató-helyettesi posztjából. A váltás Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára történt.

Bene Ildikó 1962-ben született a megyeszékhelyen, az ezredforduló idején lépett be a Fideszbe, majd 2010-től országgyűlési képviselő lett. Belgyógyászként, hipertonológusként, okleveles egészségügyi menedzserként ismerte meg a város.

Emellett 2006 és 2014 között a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megyei jogú városok közgyűlésének tagja is volt. A Hetényi Géza Kórházban 1986-tól dolgozott, 2008-tól mint orvosigazgató, 2010-től 2014-ig pedig főigazgatóként.

Pontos információkat a miértekről nem tudunk meg, ugyanis indoklást nem fűztek a menesztéshez. Orbán Viktor döntése július 1-jei hatállyal érvényes, valamint arról sem jelent meg határozat, hogy ki lesz az új országos kórházfőigazgató-helyettes.

Bene Ildikót az azóta leváltott főigazgató, Jenei Zoltán javaslatára nevezték ki helyettesnek 2020-ban, egyidejűleg Takács Péter kinevezésével, aki jelenleg egészségügyi államtitkár.

Kép: Flickr

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek