Szolnoki módszer az úthibák elleni harcban

Megosztás

Ahogy azt a helyiek megszokhatták és ezt a megoldást(?) is több helyen láthatjuk a városban. Ha nem hagyják úgy a kátyúkat valahol, akkor megjelölik egy ilyen táblával, aztán úgy hagyják napoki, akár hetekig, néha hónapokig. Ez közel sem egyedi eset.

Amikor már a kampányidőszak hajrájában sem képes egy városvezetés az ilyen balesetveszélyes úthibákat kijavítani, ott már nem nagyon kérdés, hogy valóban gond van. Csak annyi a talány, hogy a pénz hiányzik hozzá, vagy az akarat. A konkrét hely egyébként a Mári út és a Templom út kereszteződése, hosszú napok óta ez a látvány fogad minket. Helyismerettel nem rendelkezők végképp vigyázzanak, mert egyszer csak ott az út közepén egy függőleges tábla.

Ez valóban olcsóbb megoldás, mint rendesen kijavítani az úthibát. A képet Péntek Csabának köszönhetjük az egyik helyi csoportból, de a hozzászólásokból is kiderül (illetve elég végigmenni Szolnokon autóval), hogy ez egyáltalán nem egyedi eset.

A hozzászólók között többen is felemelték szavukat, megemlítve, hogy már tegnap (sőt tegnapelőtt) is ott volt, lehet addig ott lesz, amíg valaki bele nem csapódik! Mások kiemelték, hogy a táblákat és útakadályokat észre kell venni az utakon és nem belecsapódni – de azért nem ártana a veszélyes helyzeteket lecsökkenteni. “Széchenyin, a Hild Viktor úton már több hónapja így van.” “Ha-ha, ilyen több is van a városban, akár több hete is ott díszelegnek” – írták.

Kicsit később megjegyezték, hogy már nem ilyen szép, többen nekimentek, “pedig szabályosan ki van világítva… ahogy kell” – jegyezte meg szarkasztikusan Tibor.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek