Virtuális valósággal és digitális homokozóval készül a tiszafüredi turisztikai központ

Megosztás

Felpörgött a XXI. század a Tisza-tó partján: digitális homokozóval, interaktív bemutatótérrel és a tiszavirág életét bemutatni kívánó 3D-s VR világgal várja az érdeklődőket a Kérész Öko- és Aktív Turisztikai Központ. A létesítmény összesen 930 négyzetméteres és négyévszakos turisztikai szolgáltatást nyújt.

A tiszafüredi Holt-Tisza kanyarulatában létrehozott turisztikai központ ismeretterjesztő kiállítótérrel igyekszek izgalmas és tartalmas módon bemutató a Tisza-tó élővilágát, de emellett ügyességi játékokkal és VR 360 kisfilmmel is készülnek.

Akik a vizuális látványvilág helyett inkább saját maguk tapasztalnák meg a környék csodáit, vagy egyszerűen csak unják már a természetbúvár labort, vagy a babzsákmozit, van lehetőség vízi túrákra kenuk, kajakok, SUP-ok által.

„A nyári időszakban szakvezetéssel induló garantált vízi és szárazföldi túrákat biztosít a Központ, például olyan, a Tisza-tónál újdonságnak számító vízi eszközzel, mint az amerikai gyártmányú Schiller water bike” – írja az I Love Tisza-tó.

A projekt a megyei önkormányzat beruházásában, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósult meg, az ünnepélyes átadást Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter nyitotta meg.

Képek: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek