Női kosár: fontos együttműködést kötött egymással a DVTK, Szolnok és Karcag

Megosztás

Mindegyik fél számára közös előnyökkel járó együttműködési megállapodás született.

Elsősorban a szolnoki és karcagi női kosárlabda felkarolása volt a cél, amiről a Szolnoki Sportcentrum számolt be részletesebben.

“A napokban leány kosárlabda szakosztályunk meghívására Szolnokon vendégeskedett a DVTK Kosárlabda Akadémia szakmai vezetősége, Ambrus Erzsébet és Magyar Gergely. Látogatásuk egy hosszabb tárgyalássorozat vége volt, amelynek eredménye egy hármas együttműködés megkötése volt, a Szolnoki Sportcentrum, a Karcagi SE és a DVTK Kosárlabda Akadémia között.

A szolnoki és karcagi klub már közösen dolgozik évek óta, a DVTK bekapcsolódása az edzők és a gyerekek szempontjából is új irányt hoz majd. Azok a játékosok, akik komolyabb célokat tűznek ki a kosárlabdában, lehetőséget kapnak majd már U12-es koruktól, hogy edzéseken és szakmai programokon vegyenek részt az Akadémia hasonló korú csapataiban. Mind egyéni képzettségben, mind a sportág egyéb ismereteiben az ország egyik legsikeresebb, legszervezettebb klubjában fejlődhetnek tovább és idővel akár sportpályafutásukat és tanulmányaikat is folytathatják ott.

Néhány sportolónk az utóbbi hetekben már részt vett edzéseken, mérkőzéseken az impozáns DVTK Arénában és jó tapasztalatokkal távoztak. A későbbiekben edzőinknek is lehetőséget szeretnénk adni, hogy bepillantást nyerhessenek az ott folyó utánpótlás munkába és ezzel új edzésanyaghoz jussanak” – írta az egyesület.

Kapcsolódó cikkek