Ismét plüssmacikat gyűjtenek az Autizmus Világnapja alkalmából Szolnokon

Megosztás

Az Autistákért Szolnokon Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan ismét arra buzdítja szemléletformálás céljából a helyieket, hogy az Autizmus Világnapja alkalmából minél több nagy, vagy óriás plüssmacit ajánljanak fel.

Az egyesület rendkívül aktív munkát végez a megyeszékhelyen, előadásokat, programokat és csoportbeszélgetéseket szerveznek nemcsak az érintett autista fiataloknak és családtagjaiknak, hanem mindenkinek, aki szeretne több információt megtudni a spektrumzavaros állapotról.

Négy gyűjtőponton adhatóak le a macik, a Verseghy Ferenc Könyvtárban, a Hild Viktor Könyvtárban, a Liget Úti EGYMI Autizmus Centrumban és a Hetényi Géza Kórház gyermekpszichiátriáján. Hozzátették, az egyesület egy „különleges városi akcióval” készül az Autizmus Világnapja alkalmából, ehhez szükségesek a plüssök.

Az autizmus spektrumzavar, vagyis nagyon változatos tünetekkel és fokozatokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az érintettek nagyon különböző lehetnek egymástól abban, hogy milyen mértékben érintettek és milyen nehézségekkel küzdenek.

Néhány általános autizmus tünet közé tartozik a szociális készségek hiánya vagy nehézsége, a kommunikációs problémák, a sztereotip viselkedések vagy mozdulatok ismétlődő használata, valamint az érzékenység a külvilági ingerekkel szemben (pl. hangok, fények, érintések).

Az autizmus kezelése és támogatása sokféle módon történhet, beleértve a terápiákat, az oktatást, a szakértői segítséget és a támogató közösségeket. Az elfogadás, az empátia és a megértés nagyon fontos az autista emberek támogatásában és beilleszkedésében a társadalomba.

Az Autizmus Világnapját minden évben április 2-án tartják.

Kép: etsy.com

Kapcsolódó cikkek