Teljesíti Jász-Nagykun-Szolnok a hazafias kötelességét, kíváncsiak-e az emberek a Petőfi-filmre?

Megosztás

Kurzusfilm, vagy hazafias alkotás a ’48-as szabadságharcról? Sajnos ezt a választ is elsősorban a politika adja meg a napokban megjelent Most vagy soha! című film kapcsán. A film hatmilliárdból készült, az Arénában tartott premieren a kormánypárti propagandisták színe-java felvonult. De mi van azokkal, akiknek tényleg készült, hányan teljesítik hazafias kötelességüket Jász-Nagykun Szolnok megyében?

A Berettyán Nándor, Mosolygó Sára és Horváth Lajos Ottó főszereplésével készült Most vagy soha! kreatív producere, Rákay Phillip fogalmazott úgy, hogy „hazafias kötelesség volt végre filmet készíteni Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról és hazafias kötelesség megnézni”.

A film nagyjából tízezer értékelés alapján 1,4-es értékelést kapott az IMDb-n, a Port.hu-n jelenleg kicsit kevesebb, mint 450 szavazatból átlagban 4,4-re értékelték Lóth Balázs filmjét. Természetesen ezek az értékelések nem számítanak mérvadónak, sokkal inkább politikai kinyilvánításként használják a 10 és az 1 csillagok használatát.

A szolnoki Cinema City ma este nyolc órakor kezdődő vetítésén összesen tizenegyen foglaltak előzetesen jegyet, tehát nem valószínű, hogy telt házra kell számítani, a következő napi vetítésekre pedig még egyáltalán nem vett jegyet senki.

A szolnoki Cinema City ma esti vetítése

A jászberényi Lehel Film-Színház tekintetében szerdáig néztük meg az átlagot, ez kb. 20-25 főt jelent. A Sára Sándor kisteremben ma délután ellenben alig volt szabad szék, ahol összesen 30 néző fér el.

Képek: Papajcsik Péter/Index, reservations.cinemacity.hu

Kapcsolódó cikkek