Nem tartott sokáig: reggel megígérte a kormány az ingyenes jogosítványt, estére máris visszavonta

Megosztás

Helyesebben fogalmazva “pontosított”. Ha valaki egy pillanatra is elhitte a Jászkunságban, hogy hamarosan ingyen szerezheti meg középiskolásként az áhított, alsó hangon félmilliós költséggel járó jogsit, nagyot kell csalódnia. Ez az ígéret is ígéret maradt és gyorsan öregedett.

Mindössze fél napig élt a Fidesz-kormány ígérete az ingyenes jogosítványról, mivel egyáltalán nem igaz, ezt maga az igazságügyi miniszter “pontosította” a csütörtök reggeli, hangzatos ígéretet követően.

A kormány csütörtök reggel jelentette be, hogy szeptember 1-jétől ingyenessé teszi a jogosítványszerzést a hazai középiskolások számára. A sokak által várt döntésről Tuzson Bence igazságügyi miniszter számolt be, aki még ugyanaznap este egy újabb poszttal el is oszlatta a reményeket, ha valaki arra gondolt volna, hogy teljesen ingyen juthat az egyébként legalább félmillió forintba kerülő B kategóriás jogosítványhoz.

Tuzson Bence ugyanis arról írt, hogy 2024. szeptember elsejétől a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás, ami korántsem jelenti azt, hogy a jogosítványszerzés anyagilag megterhelőbb része, a gyakorlati oktatás is ingyenes lenne.

A gyakorlati oktatás? „A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük” – tette hozzá a miniszter. Hogy ez mikor és milyen formában valósulhat meg arról egyelőre nincs semmilyen konkrétum. Erre az egyik olvasó kommentje igen találónak bizonyult. “Így indult a középiskolások ingyenes nyelvtanulása is… Mára a Covidra fogják, hogy semmi nem lett belőle. Lapulnak, ez a fideszes taktika, ha valami nem jön be” – írta az olvasó.

Úgyhogy kár volt előre inni a medve bőrére, nincs ingyenes jogsi és nagy tételben fogadhatunk, hogy még nagyon sokáig nem is lesz, de sokak fejében a mondatot már elhintették így a választások előtt nem sokkal. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek