A jászapáti lakosoknak köszönhető Guri, a gólya csodálatos gyógyulása

Megosztás

Gurit, a gólyát lényegében az érte összefogó jászapáti lakosok mentették meg a fagytól és az éhezéstől. Szegény Guri nem tudott elrepülni, ezért hazánkban várja a tavasz megérkezését, addig is a helyiek gondoskodnak róla.

A szívmelengető történetről még az RTL is beszámolt, a híradóban elhangzott, hogy egy kis csirkenyakkal, vagy hallal bárki hozzájárulhat a népszerű gólya megmentéséhez, aki szerencsére egyre inkább önellátó.

2024.02.12. Jászapáti (zene🎼) #Jászapáti_gólya A mai nap Éva volt etetni, de egy kis meglepetést okozott Guri, áthelyezte az ebédlő helyét. Az… | By Telelő gólyák – GólyateleltetésFacebook

2024.02.12. Jászapáti (zene🎼) #Jászapáti_gólya A mai nap Éva volt etetni, de egy kis meglepetést okozott Guri, áthelyezte az ebédlő helyét. Az…

A gólyák migráló madarak, amelyek hosszú távú utazásokat tesznek a táplálkozás és a fészekrakás helyeik között. Tavasztól késő őszig a gólyák Európában és más kontinenseken töltik az időt, ahol a melegebb időjárás és a gazdag táplálékkínálat lehetővé teszi számukra a táplálkozást és a fészkelést.

Amikor a tavasz közeledik és a táplálékkínálat javul, valamint a megfelelő időjárási körülmények kialakulnak, a gólyák elkezdenek visszatérni a fészkelőterületeikre. Ez a tavaszi vándorlás időszaka.

Általában ez a vándorlás február és április között zajlik, attól függően, hogy milyen távol vannak a telelőterületeiktől és a fészkelőhelyüktől. Ahogy visszatérnek, elkezdik a párzást és a fészkelést, hogy újra elkezdjék a költést és a fiókák nevelését. Guri a szerencsések közé tartozik a jászapátiak segítsége által.

Kép: RTL híradó (pillanatkép)

Kapcsolódó cikkek