Gulyás Gergely: az elmúlt másfél évtizedben megerősödtek a családi vállalkozások

Megosztás

Az elmúlt másfél évtized egyik fő pozitívumának nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a családi vállalkozások megerősödését a szolnoki Hegedűs Kft. épületgépészeti vállalat beruházási projektjének átadásán kedden. Hát, ha ő mondja…

Gulyás Gergely természetesnek nevezte, hogy a kormány támogatja a családi cégeket, mivel fejlődésük az ország érdeke is. Hozzátette: az erős, saját lábán álló és a változásokra is felkészülni képes gazdasághoz olyan cégekre van szükség, mint a Hegedűs Kft., mivel a családi vállalkozások jelentik a gazdaság hajtóerejét.

Elismerésre méltó a vállalat robbanásszerű fejlődése – mondta, megjegyezve, hogy nincs jövő épületgépészeti fejlesztések nélkül, szükség van az energiafelhasználás mérséklésére a háztartásokban és a cégekben egyaránt.

A családi vállalat immáron harmadik generáción át működik.

A vállalat a 435 millió forint összeköltségű projekthez 304,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott, amellyel egy több mint 1100 négyzetméteres új raktárcsarnokot építettek, 13 új, elektromos targoncát szereztek be, 120 napelempanelt üzemeltek be és 3 új szekcionált rámpakiegyenlítővel ellátott ipari kaput hoztak létre.

A Hegedűs Kft. jogelődje 1986-ban alakult épületgépészeti kereskedelmi családi vállalkozásként. Országosan 14 telephellyel, több mint 750 viszonteladói partnerrel, és csaknem 1500 kivitelezői partnerrel rendelkezik.

A vállalat célja az épületgépész szakma teljeskörű kiszolgálása, ezért nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet egyaránt végeznek, illetve a projektek teljeskörű épületgépészeti beszállítását is végzik az országos lefedettséggel rendelkező logisztikai rendszerükkel. A projekttel olyan technológiai fejlesztést hoztak létre, amellyel hatékonyabb vevőkiszolgálást, átláthatóbb készletkezelést és raktározást, tárolási kapacitásának növelését és új kiskereskedelmi egységek kialakítását érheti el a társaság. A cég termékkínálatában megtalálhatók a víz-, gáz- és fűtéstechnikai termékek, megújuló energián alapuló hőszivattyús és légtechnikai megoldások, valamint fürdőszoba és szaniter-berendezések is.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft. tavalyi nettó árbevétele 11,4 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 9,1 milliárd forint. A társaság 2022. évi adózott eredménye 1,1 milliárd forint volt, míg 2021-ben 789,9 millió forint nyereséggel zárt.

MTI

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek