Megint tombol a kultúra Szolnokon – ezúttal a Tiszába hajítottak egy elektromos rollert

Megosztás

A figyelmetlen szemeknek fel se tűnhet, mert a zöldes szín egybeolvad a környezetével, de kis odafigyeléssel látható a Szolnokon hallottam nevű Facebook-csoportba feltöltött kép alapján, hogy a part és a kövek mellett valami más is kirajzolódik: egy elektromos roller a Tiszában végezte. Biztos, hogy így kell megőrizni közös értékeinket?

A Covid-járvány utáni időszak és az üzemanyagárak emelkedése rendkívüli módon fellendítette az elektromos rollerek iránti igényt, hazánkban leginkább Budapesten és a nagyobb városokban örvendenek népszerűségnek. 2020 és 2021 között 240 százalékkal nőtt az elektromos kerékpártok értékesítése globálisan.

De mindennek van árnyoldala. Augusztus végén a mostanihoz hasonló elszomorító esetről számoltunk be, amikor szétdobálva, a borokba hajítva fotóztak le több ilyen rollert.

A csavar annyi a sztoriba, hogy most egyenesen a Tiszába dobták.

„Ez is azt mutatja, hogy nem kell. Sem az eszköz, sem az az ember aki ezt tette… Párizsból már kitiltották… nem kell mindenben másolni másokat” – vélekedik egy hozzászóló.

Egyre jobban megoszlanak a vélemények tehát arról, hogy szükség van-e ezekre az eszközökre, bár sokkal inkább azt a kérdést kéne feltenni, hogy mi, emberek, képesek vagyunk-e a közösségi tulajdonnal úgy bánni, mintha a sajátunk lenne?

A válasz: valaki igen, valaki nem. Néhány órával később ismét érkezett egy bejegyzés, amin Fenyvesi Ferenc szolnoki lakos látható, amint a kiszedett, part mellett felállított, talán mondhatni, hogy jobb sorsa érdemes elektromos rollerrel fotózkodik.

„Igaz, derékig ért a víz, kicsit hideg is de meglett! Már csak fel kell vinni, aki tud valami elérhetőséget az illetékeseknek szóljon már, hogy a híd oldalában található a roller. Köszi pacsi!”

Minden nézőpont és hozzáállás kérdése. Valaki használat után a Tiszába dobja, valaki mégcsak nem is használta, de vigyáz rá. Becsüljük meg jobban közös tulajdonainkat!

Kép: Szolnokon hallottam Facebook oldal

Kapcsolódó cikkek