Tizenhét millió forintra lenne szükség egy kisúji kisgyerek bécsi műtétjére

Megosztás

Egy kisújszállási kisgyermek műtétjére gyűjtenek a városban. A műtéthez és rehabilitációra 17 millió forintra lenne szükség, ehhez várnak segítséget.

“Bizonyára sokan hallottak már a négyhónapos Oros Alex, Oros Kálmán és Igriczi Zsanett gyermekének történetéről” – kezdte bejegyzését Kecze István polgármester.

Hozzátette:

“Alex jobb karja szülés közben megsérült, emiatt az egész jobb karja le van bénulva, állapotának javulása csak műtéti úton lehetséges. Magyarországon nincs lehetőség a műtétre, ezért a szülők külföldön kerestek orvosi segítséget. Egy bécsi klinika orvosai vállalták, hogy elvégzik a szükséges operációt, mely november 7-én lenne. A család addigra szeretné a műtétre és rehabilitációra szükséges 17 millió forintot előteremteni. A városban széleskörű összefogás indult a szükséges anyagi forrás előteremtése érdekében.”

A város vezetője így folytatta:

“Lehetőségeihez mérten Kisújszállás önkormányzata is csatlakozni kíván a nagyszabású összefogáshoz. Az önkormányzat szociális és gyermekvédelmi támogatásokról szóló rendelete lehetőséget ad arra, hogy rendkívüli élethelyzetekre való tekintettel támogatást nyújtson az érintetteknek. A támogatás két részből áll, az egyik a rendeletben megállapított összeg, a másik az önkormányzat elkülönített számlájára erre a célra befizetett adományok. A számlán összegyűlt teljes összeget az önkormányzat adómentes juttatásként, mint települési támogatást tudja átutalni a család részére.”

Végezetül azt kérte, aki teheti, erejéhez mérten támogassa Alex gyógyulását. A legkisebb összeg is számít. A számla Kisújszállás Város Önkormányzata nevén van, száma: 11745080-15408710-02130000. Az utalás közlemény rovatába tüntessék fel: „Segítsünk Alexnek”.

Forrás: Kisújszállás Facebook

Kapcsolódó cikkek