A bűn útjára lépett a tiszaföldvári férfi, a lopássorozatból rablás lett, elkapták

Megosztás

Eredetileg utolsó bűncselekményénél is csak lopni indult, ám szembetalálkozott a házigazdával, akivel szemben tettlegesen lépett fel. Ez már egy másik kategória.

Ha valaki a bűn útjára lép, olyan folyamatot indít el, hogy a végén annak irányítására már nem lesz ráhatása. Úgy tűnik, erre az egyik legjobb bizonyíték a tolvajból lett rabló.

A megalapozott gyanú szerint a 24 éves tiszaföldvári férfi 2023. májusában kezdett el kisebb vagyon elleni bűncselekményeket elkövetni a településen. Volt, hogy közterületről kerékpárt, vagy szórakozóhelyről bárpulton hagyott mobiltelefont lopott. Emelve a tétet, következett két lakóingatlan, amelyekbe este tört be, azonban mindkét esetben megzavarta a sértett, és elmenekült.

Az utolsó és legsúlyosabb tettére 2023. szeptember 3-án délután került sor, amikor lopási céllal bejutott egy 80 éves férfi házába. A sértett kérdőre vonta, ekkor két alkalommal pofon ütötte, majd ellökte a tulajt, végül egy televízióval a kezében távozott a házból, mikor megérkeztek a tiszaföldvári rendőrök és elfogták.

A nyomozók a férfit rablás bűntette, és négyrendbeli lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását – adta hírül a Police.hu.

Kapcsolódó cikkek