Célba ért egy hatéves kislány Tiszán feladott palackpostája, megtalálója igencsak meghatódott

Megosztás

Másfél hónapig csak hánykolódott a Tiszában a rendkívüli kedvességgel megáldott kislány üzenete és apró ajándéka. Most, augusztus közepén pedig célba ért Lívia postája. Különleges történet Sarudról és Tiszaújvárosból.

Egy hatéves kislány, Lívia még július 1-jén feladott egy rózsaszín strasszkövekkel kirakott palackpostát a Tiszán. Az üveg, ami Tiszaújvárosnál indult az útjára, másfél hónapig keresgélte útját a folyón, mire Sarudnál kifogták.

“Nyárra összeállítottunk egy bakancslistát, amit szerettünk volna teljesíteni; abban volt, hogy úsztassunk hajót, és én felvetettem, hogy mi lenne, ha helyette feladnánk egy palackpostát. Lívia teljesen odáig volt az ötletért” – emlékezett vissza a Metropolnak a kislány anyukája, Csontos-Gőcze Fruzsina. Miután vízre bocsátották az üveget, Lívia folyamatosan azt kérdezte anyukájától, hogy „Vajon megtalálják-e?”

„A palackba olyasmit szerettünk volna beletenni, amit ő saját kezűleg el tud készíteni” – mondta az anyuka. Lívia rajzolás és karkötőfűzés között vacillált, végül az utóbbit készítette el.  “A levelet én segítettem neki megírni, de a nevét, és azt, hogy 6 éves, ő írta rá. Végül körbetekertük egy rózsaszín szalaggal, és a kislányom teleragasztgatta rózsaszín strasszkövekkel” – idézte fel az édesanya.

Amikor Líviáék már szinte lemondtak arról, hogy valaki megtalálja az üzenetüket, egy Facebook-csoportból értesült arról, hogy célba ért az üzenet. A megtaláló hölgy, Kiss Szilvia a barátaival hajózott a Tiszán, Tiszafüred és Sarud között, amikor kiszúrták a palackot.

“Épp egy csatornán haladtunk át lassan, és ahogy baloldalra néztem, ott úszott a palackposta. Egyből felkiáltottam, Várjatok, ott van egy palackposta. Visszafordultunk, és kiszedtük a vízből. Nagyon megörültem, mondhatni ujjongtam, mint egy kislány. Összetörtük az üveget, hogy ki tudjuk venni belőle a tartalmát; ahogy felolvastam a levelet, majdnem elsírtam magam, annyira meghatódtam” – emlékezett vissza lapunknak Szilvia, aki a kézzel készített kedves ajándékért cserébe karkötőkészítő szettet fog ajándékozni a kislánynak.

Ilyen egy megfelelően, boldog légkörben nevelkedő kislány lelke, reméljük, örökre megmarad ilyen aranyosnak, önzetlennek és lelkesnek. Bárhonnan is vette az ötletet, elismerésünk a megvalósításhoz. Lehet, hogy egy új, csodás barátság kezdődhet el a posta feladója és megtalálója között?

Kapcsolódó cikkek