Pócs János legalább három dologban csúsztathatott

Megosztás

Messziről jött ember azt mond, amit akar, ezt a régi igazságot bizonyította be Pócs János. A Jászság fideszes országgyűlési képviselője a minap a Magyar Rádióban és a Magyar Televízió m1 műsorában roadshow-zott, és mondott láthatóan valótlan dolgokat. A műsorvezetők pedig ellenvetés nélkül szépen be is vették azt, amit mondott.

Büszkén tetszelgett a víz- és gázszerelőből és dinnyetermesztőből képviselő úrrá lett Pócs János a közösségi oldalán, hogy micsoda fantasztikus meghívásoknak tehetett eleget a napokban. Járt a Magyar Televízióban és a Magyar Rádióban is, ahol természetesen semmiféle kényelmetlen kérdést nem kapott. Így aztán azt mondott, amit akart, senki nem igazította helyre.

Pócs természetesen mindjárt a tévés interjú elején leszögezte, hogy ebben az országban minden Orbán Viktornak köszönhető. Azt is kifejtette, hogy az emberek elvárják, hogy a képviselő képviseljen. Ezen alapvetések után jött az az eget rengető botorság a részéről, hogy a Jászság a megye gazdaságái erejének 75 százalékát teszi ki.

Nos, nézzünk a szám mögé. Ebben segít nekünk a kormánypárti Világgazdaság, amely beszámolt arról, hogy megjelent a megye gazdaságát bemutató TOP Gazdaság Jász-Nagykun-Szolnok megye című kiadvány. Ebben a 6. oldalon nem más, mint a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, Sziráki András jelentette ki, hogy a Jászság a megyei teljesítmény 56 százalékát képviseli. 2022-es kiadványról beszélünk, amiben a 2021-es adatokat jelenítették meg, ennél frissebbet minden bizonnyal azért nem találni, mert még most készül a legújabb kiadvány 2022-ről. De talán leszögezhetjük, hogy egy év alatt sem ugrott az eredmény közel 20 százalékot. Az adatot egyébként a kamara és a NAV által közösen összeállított TOP 50 kiadvány is igazolja.

A 75 százalék valójában 56 Forrás: vg.hu

Pócs ugyancsak tévedhetett abban, hogy mennyi település tartozik a körzetéhez. Mint kijelentette, hozzá 20 település tartozik. Mármost ahol utánanéztünk, mindenhol 18 település tartozik a Jászsághoz.

Pócs azt is kijelentette, hogy minden településhez vezető bekötőut és minden település belterületi útja megújult. Hogy mennyire nincsen így, annak Túróczi György és Bobák Zsolt jászberényi politikusok jártak utána.

Egy videót készítettek Pócs szavainak megcáfolására, amiben jól látható, hogy hogyan néz ki több bekötőút és belterületi út és azok milyen rossz állapotban vannak.

A videó alapján nagyon úgy tűnik, hogy köszönőviszonyban sincs az igazság a Pócs által elmondottakkal.

Kapcsolódó cikkek