Kedden indul a 3×3-as kosárhét a Tiszai Hajósok terén

Megosztás

Keddtől vasárnapig ismét Szolnok ad otthont 3×3-as kosárlabdában az U23-as Nemzetek Ligájának, valamint az U17-es Európa-bajnoki selejtezőnek.

2016 óta minden évben a Tisza-parton rendezik meg a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hivatalos sporteseményét.

Az U23-as korosztályban idén a Nemzetek Ligájában hazai pályán a magyar női és a férfi válogatott három fordulót játszik, a Tiszai Hajósok terén. Szombaton és vasárnap az U17-es mezőny következik, ahol a szeptemberi, jeruzsálemi Európa-bajnokságra való kijutásért küzd meg 12 férfi és 11 női korosztályos válogatott – köztük a magyarok is.

A 2021-es tokiói olimpián bemutatkozó, speciális kosárlabda-elemekkel tűzdelt sportág valamelyest különbözik a hagyományos kosárlabdától. Egyedi szabályrendszerének és szabadtéri, utcai show jellegű stílusának köszönhetően dinamikusan nő az érdeklődés a sportág iránt, amely így még közelebb hozza a kosárlabdát a szabadtéri sport kedvelőihez. Látványos, dinamikus, aktuális – ideális formája a mai modern világ komplex sportjának.

A közel egyhetes programsorozat ideje alatt a látogatók megpörgethetik a téren kihelyezett óriás szerencsekereket, valamint a mérkőzések közötti szünetekben előadások színesítik a sportprogramot.

Fotók: Szolnoki Sportcentrum

Kapcsolódó cikkek