Vasárnap megint megszakad a kánikula, zivatarok, jégeső, lehűlés várható

Megosztás

Szombaton is be-bezavartak a futó záporok, zivatarok, de vasárnap egy időre elfelejthetjük a strandidőt. Borsodban kevésbé lesz érezhető a lehűlés, de a csapadékban nem lesz hiányunk az átvonuló hidegfront és csapadékzóna miatt.

A szombati hőmérsékletek könnyedén meghaladták a 30 fokot is, vasárnap ez a tartomány már 23 és 28 fok között alakul a Jászkunságban, mivel egy kiterjedt csapadékrendszer vonul át felettünk. Valószínűleg, az égi áldásban is jócskán lesz részünk a megyében (Időkép)

Északnyugat felől érkezik az öntözés, esőre, záporokra és már reggeltől zivatarokra kell számítani. Előreláthatólag délelőtt az ország északnyugati felét érinti, így eleinte a délkeleti részeken még kisüt a nap, míg délután északnyugat felől kezd felszakadozni a felhőzet. Napközben sokfelé kell számolni akár kiadós mennyiséggel, a zivatarokat jégeső kísérheti, majd késő délutánra, estére az ország délkeleti harmadára szorul vissza a csapadékrendszer.

Jelen állás és az előrejelzések szerint most huzamos ideig nem kell óriási kánikulával számolnunk Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a melegebb napokon is 30 fok alatt marad a nappali csúcshőmérséklet.

Kapcsolódó cikkek