Pénzt követeltek tőle és megvertek egy 88 éves nőt Mezőtúron

Megosztás

A mezőtúri rendőrök őrizetbe vették annak a triónak a tagjait, akik a megalapozott gyanú szerint betörtek egy 88 éves nőhöz, pénzt követeltek tőle, és ennek nyomatékot adva meg is verték.

A Mezőtúri Rendőrkapitányságra 2023. július 23-án délután érkezett bejelentés, miszerint az éjszaka során egy idős helybeli nő rablás áldozatává vált – írja a police.hu. A mezőtúri rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, és a szemlével párhuzamosan megkezdték az adatgyűjtést, valamint a tanúk kihallgatását. Nem volt egyszerű dolguk, mivel a sértett koránál fogva nehezen tudta feleleveníteni a történteket.

A beszerzett információk alapján hárman jelentek meg nála éjjel, betörték az ajtót, majd pénzt követeltek tőle. Tekintve, hogy ennek önként nem tett eleget, tettleg bántalmazták, a lakást átkutatták, végül pénzt, televíziót és két gázpalackot vittek el tőle. Az idős hölgy az előzetes orvosi vizsgálatok alapján 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A forró nyomos üldözés során a mezőtúri rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően látókörükbe került egy testvérpár és az idősebbik felesége. Az egyenruhások a 22 éves szarvasi férfit és 21 éves feleségét, valamint a 24 éves mezőtúri férfit elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, majd a nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A két férfi beismerő vallomást tett. A nyomozók több helyszínen foganatosítottak kutatást, melynek eredményeként a lopásból származó gázpalackokat és a televíziót megtalálták és lefoglalták.

Mindhárom gyanúsítottat a nyomozó hatóság őrizetbe vette, és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Kapcsolódó cikkek