Olyan fehér hab lepte el az utcákat, amely a közeli akkumulátorgyárból származott

Megosztás

Egészen furcsa, fehér habra panaszkodtak a gödi lakosok még januárban, mivel megint nagy volt a csend mindenki részéről, közérdekű adatigényléssel kellett kikövetelni az információkat. Most már tudhatjuk, hogy a közeli akkugyárból származott, bár senki sem érti, hogy került oda tűzoltóhab.

De mint a kormánypárti politikusoktól tudjuk, egyáltalán nem veszélyesek ránk ezek az akkumulátorgyárak.

A Samsung gödi akkumulátorgyárából származott, és valójában tűzoltóhab lehetett az a fura fehér hab, ami januárban ellepte a város utcáit – derítette ki közérdekű adatigényléssel az Átlátszó. A helyiek először azt hitték, havazott.

A helyi vízmű januárban csak annyit közölt, hogy „tűzeseteknél használt oltóanyag” került a csatornába, a katasztrófavédelem pedig még ennyit sem. Végül a Göd-ÉRT Egyesület közbenjárásával derült ki, hogy a hab egy veszélyes vegyi anyagokkal dolgozó üzemből, a Samsung akkugyárából jutott a gödi csatornahálózatba.

Gödön már tudják, mivel jár, ha akkumulátorgyár működik a kertjük végében. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy a távol-keleti cégeket a hatósági bírságok egyszerűen nem tudják visszatartani a szabálysértésektől: a Samsung ellen sem indult eljárás. A cég állítólag belső vizsgálatot indított, de hogy hogyan került a csatornába tűzoltóhab, azt nem árulták el. A katasztrófavédelem aznap nem végzett tűzoltást Gödön. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek