Megkongatták a vészharangot: Nem lehetünk vegyianyag-elosztó gyarmat!

Megosztás

Kiszivárgott egy kormányzati terv, amely azt bizonyítja, hogy a Fidesz teljes egészében Európa elosztóközpontjává akarja tenni Magyarországot, ami a veszélyes vegyi anyagokat illeti. Valóban erre szavazott volna a kétharmad?

Az LMP sajtóközleménye mutat rá Orbán Viktorék titkos, de véletlenül kiszivárgó tervezetére, amely valóban megkongatja a vészharangokat. Nem véletlenül.

“Nem lehetünk vegyianyag-elosztó gyarmat! 

A mai napon szivárgott ki az az eddig titkosan kezelt kormányzati terv, miszerint kínai vegyi anyagok elosztóközpontjává kívánják tenni Magyarországot. A szerződés szerint még nem írták alá, ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja első lépésként kezdeményezi Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter meghallgatását a budapesti egyéni országgyűlési képviselők, valamint Budapest Főváros városvezetése előtt.

A kormány elismerte, hogy a kínai tárgyalásokért a külügy a felelős, övék a tájékoztatási kötelezettség és elvárjuk Szijjártó Pétertől, hogy a magyar emberek érdekét képviselje, ne pedig az általa olyannyira kedvelt kínai érdekeket.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja kiemelt felelősségének érzi, hogy ez a kormányzati terv ne valósulhasson meg, hiszen ezzel a lépéssel az Orbán-kormány véglegesen Kína pöcegödrévé teszi a fővárost, ezzel együtt az egész országot. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel küzdünk azért, hogy ezt a Rogán érdekeltségi körébe tartozó beruházást megakadályozzuk.

Csárdi Antal,

az LMP frakcióvezető-helyettese
Belváros-Várnegyed országgyűlési képviselője”

Kép forrása: Direkt36

Kapcsolódó cikkek