Több helyen megindult a vonatforgalom, de szolnoki vonalakon még gondok vannak

Megosztás

Több vonalon is újra járhatnak a vonatok, miután a szakemberek elhárították a péntek esti vihar okozta károkat – tudatta a Mávinform szombat délelőtt az MTI-vel. Szolnoki vonalakon azonban még vannak nehézésgek.

Szombat hajnali 3 órára Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között az egyik vágány felett, majd 5.30-ra a másik vágányon is megjavították a szakemberek a tegnapi vihar által megrongált felsővezetéket, így már korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon.

Fokozatosan csökkennek a késések, délelőttig helyreállhat a menetrend a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon írták.

Szombat hajnali fél négyre Balatonkenesénél eltávolították a péntek esti vihar által kidöntött fát, így ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok Balatonfüred és Szabadbattyán között.

Közölték azt is, hogy várhatóan kora délutánra sikerül annyira helyreállítani a felsővezetéket Tápiógyörgye és Újszász állomások között, hogy egy vágányon megindulhasson a vonatforgalom.

A másik vágányon bizonytalan ideig tarthat a helyreállítás. A Tápiógyörgye és Újszász állomások közötti helyreállítás ideje alatt a torlódások és késések mérséklése érdekében az S60-as személyvonatok nem közlekednek, a Z60-as vonatok az S60-as vonatok megállási helyein is megállnak.

A Békéscsaba felől érkező, illetve arra induló távolsági vonatok, Békés InterCity-k, illetve nemzetközi vonatok közül egyes vonatok csak Szolnokig közlekednek, illetve onnan indulnak.

Más vonatok pedig Cegléd felé, illetve felől kerülő úton közlekednek a Keleti pályaudvar és Szolnok között.

Mint írták, a BKK a Keleti pályaudvar és Zugló vasútállomás között az 5, 7, 7E, 8E, 110, 112, 133E jelzésű járatokon elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

A menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig érdemes a ceglédi vonalat igénybe venni a főváros és Szolnok között. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatokra megváltott menetjegyek és bérletek érvényesek a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedő vonatokra is.

Újszász és Jászboldogháza-Jánoshida állomások között pedig délutánra várható a felsővezeték helyreállítása, így a Hatvan-Szolnok vonalon kora estére állhat helyre a menetrend – áll a közleményben.

Fotó: A viharban kidőlt fát távolítanak el az útról tűzoltók Nagykanizsán MTI/Varga György

Kapcsolódó cikkek