Vásáron és interneten is árulta a kegyetlenül megcsonkított fülű kiskutyákat

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászberényi férfivel szemben, aki kiskutyák füleit csonkította meg.

A vád szerint a férfi 2021-ben, Jászberényben, a közép-ázsiai juhászkutyája hat kevert fajtájú kutyakölykeinek füleit ollóval, érzéstelenítés nélkül levágta azért, mert tudomása szerint azok külleme a fajtajellegnek így felel meg.

A fülek levágása a hat kölyökkutyának különös szenvedést okozott.

A járási ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint 2012. január 1-je óta tartalmazza azt a szabályt, hogy az állaton küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás – az ivartalanítás, valamint e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott további beavatkozás kivételével – nem végezhető, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt fotót az ügyben a feljelentő csatolta a nyomozó hatóság részére.

Kapcsolódó cikkek