Már megint elütöttek egy biciklist a zebrán a szokásos helyen Szolnokon

Megosztás

Ismét elütöttek valakit a már megszokott helyen, a szolnoki Szántó körút elején. A környékbeliek régóta kérik, hogy legyenek forgalomirányító lámpák a forgalmas útszakaszon, a városháza meg sem hallgatja őket.

Egy helyi lakos közlekedett kerékpárral június 5-én 14 óra 20 perckor Szolnok belterületén, a Török utca irányából a Kolozsvári utca felé. Haladása során a Szántó körút 1. szám előtti útszakaszon a körút úttestjét keresztező kerékpárúthoz érve az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, menetdinamikája változtatása nélkül az úttestre haladt, ahol az ott közlekedő személygépkocsinak ütközött. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a kerékpáros 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, közölte a rendőrség.

Ezen a gyalogátkelőn már nem először fordult elő hasonló baleset.

Függetlenül attól, hogy ki volt a hibás, a környéken lakók évek óta kérnek, követelnek forgalomcsillapító eszközöket a Szántó körútra.

A helyiek azzal érvelnek, hogy például ha tudtak több lámpát is tenni a Széchenyi lakótelepre, akkor itt is tudnának. De szerintük az ugyancsak hasonlóan forgalmas Ady utcán is több lámpa van. Felteszik a kérdést, ha máshol tudnak a gyalogosok védelmében lámpákat felszerelni, akkor itt miért nem tudnak?

Az itt lakók szerint ha nem is tesznek ki lámpákat, de legalább tennének ki figyelemkeltő eszközöket. Sárgán villogó lámpát, vagy fekvőrendőrt, vagy 30-as korlátozó táblát. De nem ártana szerintük trafiboxot sem kitenni a száguldozók elrettentése érdekében.

A városháza képtelen megmagyarázni, ha máshol lehetnek lámpák, itt, a Szántó körúton miért nincsenek.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek