Új buszvárót építenek Portelken

Megosztás

Buszvárót építenek a Jászberényhez közeli Portelken, hogy ezzel is segítsék az időkorúak és a mozgásukban korlátozottak közlekedését.

– A tavalyi év végén, Bozsik Ferenccel, a körzet megválasztott képviselőjével arról tájékoztattuk a porteleki lakosokat, hogy – hosszú előkészítő folyamat után – a Volánbusz Zrt.-vel karöltve egy új buszvárót fogunk telepíteni a település központjában, ezzel is segítve a helység időskorú vagy mozgásában korlátozott lakosságát – közölte Budai Lóránt.

Az azóta eltelt időszakban, még 2022. december 30-án tervezési szerződést kötöttek a KSK Mérnöki Vállalkozási Iroda Kft.-vel a buszöböl megtervezésére. A tervezési munkához szükséges pénzügyi fedezet (ez bruttó 622 ezer forintot) a városfejlesztési bizottsági még december elején biztosította. A tervek elkészültek, azokat március elején megküldték a városházának előzetes egyeztetésre.

A továbblépéshez, azaz az engedélyezési eljáráshoz a Magyar Közút Nzrt. és a Volánbusz Zrt. tulajdonosi és szakmai hozzájáruló nyilatkozata szükséges. Ezt azonban még a mai napig nem küldték meg.

Amint ez megérkezik, a tervet továbbküldik engedélyeztetésre az Útügyi Hatóság részére. Jelen állás szerint ez a hónap végére várható, az engedélyeztetési folyamat után pedig indulhat a kivitelezés.

Forrás: Budai Lóránt Facebook, fotó: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek