Szolnokon már tétre mennek a versenyek női kajakban

Megosztás

Szombaton és vasárnap Szolnokon rendezik a női kajak szakág idei első válogatóversenyét, a mezőnyben olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal.

A május eleji szegedi tájékoztató és az ugyancsak a Maty-éri pályán rendezett múlt hétvégi világkupa elsősorban erőfelmérő volt a női kajakosok számára, a hétvégi viadal viszont már válogató lesz a nyári nemzetközi versenyekre.

A magyar szövetség honlapja alapján szombaton és vasárnap három felnőtt női kajakos számban rendeznek futamokat a Holt-Tiszán, természetesen a két olimpiai számra, a K-1 500, illetve a K-2 500 méterre irányul a legnagyobb figyelem.

Előbbiben Gazsó Alida Dóra nyerte a szegedi tájékoztatót, mögötte a tavalyi vb- és Eb-induló Rendessy Eszter lett a második, míg a visszatérő kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara a harmadik.

Mindhárman esélyesek most hétvégén is a győzelemre, de ott lesz a mezőnyben a szintén olimpiai bajnok Hadvina Dóra, továbbá Lucz Anna, Fojt Sára, valamint Pupp Noémi is.

A szombat délelőtti elő- és középfutamokat követően 17 órakor lesz a döntő.

Párosban két előfutamot rendeznek vasárnap délelőtt. Május elején Hadvina és Rendessy duója magabiztos győzelmet aratott, de az egységnek új, igencsak komoly kihívói is lesznek Szolnokon, hiszen Gazsó Csipessel, Fojt pedig Pupp-pal ül össze, de rajthoz áll a Kiss Blanka, Lucz Anna egység is.

A finálét vasárnap 15 órától rendezik. A harmadik női kajakos szám a K-1 200 méter lesz, itt a tájékoztatón Kiskó Réka, Sólyom Dóra és Szellák Szabina volt az első három sorrendje. Mindhárman készülnek a mostani versenyre is, ám ezúttal már ott lesz a mezőnyben a szám világbajnoki ezüst- és bronzérmese, Lucz, valamint Rendessy és Kiss is.

MTI

Fotó: A Kiss Blanka, Lucz Anna egység komoly ellenfél / MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkek