Történelmi pillanat: 30 kiló fölötti hallal dőlt meg a Tisza-tavi pontyrekord – videóval

Megosztás

Történelmi pillanthoz érkezett az idén 50 éves Tisza-tó, ugyanis megdőlt a valaha kifogott legnagyobb ponty rekordja, ráadásul ez az első 30 kiló fölötti, hitelesített példány a vízterületről.

A nagy pontyfogó versenyek mindig magukban rejtik az esetleges tórekordot. A 168 órás, a 0. nappal együtt május 5. és 13. között 40 csapat részvételével a Tisza-tavon zajlott International Wild Carp Challenge (IWCC) esetében sem volt ez másképp, május 9-én 25,40 kilogrammos pontyot mérlegelt a P-06 helyen ülő Tisza-tavi Pontyvadászok csapata.

A hal csak kicsivel maradt el a Tisza-tavi pontyrekordtól (28,39 kiló), amelyet szintén versenykörülmények között tereltek partra tavaly.

Az IWCC szervezői május 11-én azonban bombahírrel jelentkeztek és bejelentették, hogy a délután folyamán sikerült megdönteni a csúcsot.

Az új Tisza-tavi pontyrekord 30,37 kilogramm! A halat a V-06-os helyen, az Abádszalóki-medencében horgászó, és az IWCC-t is jelenleg vezető, a végső győzelemre is nagy esélyekkel pályázó Bojli Garázs csapat fogta.

A szép tőponty visszaengedéséről rövid videó is készült, a horgászok önfeledten, ujjongatva ünnepelték a történelmi pillanatot, a végén még a csapat egyik tagja a víz alá is merült a hallal együtt.

Forrás: Pecaverzum.hu

MEGDŐLT A TISZA-TAVI PONTYREKORD! | ❗Ma délután megdőlt a hivatalos Tisza-tavi pontyrekord❗ A Bojli Garázs csapatának egy óriási 3️⃣0️⃣,3️⃣7️⃣ kg-os tőponytot sikerült fognia. 🎣 A… | By International Wild Carp Challenge | Facebook

45K views, 1.1K likes, 53 loves, 119 comments, 135 shares, Facebook Watch Videos from International Wild Carp Challenge: ❗Ma délután megdőlt a hivatalos Tisza-tavi pontyrekord❗ A Bojli Garázs…

Kapcsolódó cikkek