Nagy ára lehet az olcsó tűzifának

Megosztás

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és pénzmosás büntette miatt emelt vádat egy 23 éves nővel és négy társával szemben.

A vádirat szerint a 23 éves pécsi nő és 20 éves élettársa 2021 júliusától kezdődően 2022 januárjáig a Facebook közösségi portálon különféle álneveken – tényleges teljesítés szándéka és a teljesítés lehetősége nélkül – olyan valótlan tartalmú hirdetéseket tettek közzé, amelyekben tűzifát kínáltak megvásárlásra. Az élettársak a hirdetésre telefonon jelentkező sértetteknek a tűzifa kiszállítását a teljes vételár előzetes kifizetéséhez kötötték, mellyel a több mint 80 tévedésbe ejtett sértettől összesen több mint 16 millió forintot csaltak ki.

Az élettársak tevékenységét segítendő a pár férfi tagja két férfit, míg nő tagja további egy férfit bírt rá arra, hogy – ellentételezés fejében – saját nevükre különböző pénzintézeteknél számlát nyissanak, ahová a sértettek a tűzifa vételárát átutalták.

Az ügyészség a vádiratában valamennyi vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, és a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr. Lánczi Rajmund, csoportvezető-ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

Kapcsolódó cikkek