Mikor nem talált semmit, a sütit is befalta a notórius jászjákóhalmai tolvaj

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt állította bíróság elé azt a 27 éves jászjákóhalmai férfit, aki idén áprilisban két egymást követő napon két lakóház udvarára, és egy lakóházba is bement lopni Jászjákóhalmán, legutoljára nagy értéket nem talált, de sütiket igen, amiket jóízűen elfogyasztott.

Az ügyészség feljegyzése szerint a 27 éves férfi április 10-én a kerítésen átmászva bement egy jászjákóhalmai ingatlan udvarára, ahonnan napelemes lámpákat, krova- és villáskulcs készletet, valamint rezgővágót tulajdonított el 48.200 forint értékben.

Ugyanezen a napon nem sokkal később szintén a kerítésen átmászva bement egy másik településen lévő ház udvarára, majd onnan átmászott a szomszédos ingatlan udvarára, és a nyitott melléképületből egy orrfűrészt, valamint egy flexgépet tulajdonított el 25 ezer forint értékben, melyeket 2.000 forintért eladott.

A férfi április 11-én délután ismét a kerítésen átmászva ment be egy másik helyi ingatlan udvarára, majd a lakóház ajtaján lévő lakatpántot az ajtókeretből kihúzta és így bejutott a házba, ahol értékek után kutatva megette az ott talált süteményeket.

A lopott tárgyakat a rendőrség lefoglalta és a tulajdonosaiknak visszaadta.

A járási ügyészség gyorsított eljárás keretében április 14-én bíróság elé állította a vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már két alkalommal büntetett férfit, akivel szemben jelenleg több vagyon elleni bűncselekmény miatt is folyik büntetőeljárás.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért őt 1 év fogházban letöltendő szabadságvesztésre, és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, valamint az elfogyasztott sütemények és a lopott tárgyak értékesítéséből származó bevétel erejéig vagyonelkobzást rendelt el a férfivel szemben.

A kiszabott ítéletet a férfi, a védője és az ügyészség is tudomásul vette, így az jogerős, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta.

Kapcsolódó cikkek