Kis híján ledöfte rokonát a felbőszült idős férfi Tiszaszentimrén

Megosztás

Kis híján életveszélyes sérülést okozott unokaöccsének, 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélték a tiszaszentimrei férfit.

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérelte miatt 1 év 8 hónap – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte azt a 66 éves, büntetlen előéletű férfit, aki 2021. április 6-án délután 16 óra körül egy tiszaszentimrei telken előbb egy kapával próbálta fejbe vágni, majd egy négyágú vasvillával próbálta ledöfni unokaöccsét, miközben azt kiabálta, megöli. Sérülés végül nem történt, de egy alkalommal, amikor a sértett egy fémcsővel védte ki a fejére sújtó kapaütést, súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedhetett volna.

Az ügyben 2022. május 5-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék négy tárgyalást tartott, majd a minap ítéletet hirdetett. A döntés nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette ugyan az ítéletet, a vádlott és védője azonban fellebbezett a döntés ellen, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Kapcsolódó cikkek