Meghibásodott egy biztosítóberendezés, egy egész vonalon okoz problémát

Megosztás

Biztosítóberendezés hibája miatt a hétfő délelőtti vonatforgalomban fennakadások várhatók a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon; 20-30, esetenként 30-60 perccel hosszabb menetidőkre, kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell készülni – közölte a Mávinform.

Frissítés március 27-én 7:20-kor: Rákos állomáson a kábelzárlat javításával várhatóan hétfő délig végeznek, addig a Rákos és Rákoshegy vonalszakaszon korlátozással közlekednek a vonatok. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon utazóknak jellemzően 15-30 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. A bevezetett ideiglenes közlekedési rend várhatóan délig érvényes.

Elővárosi vonatok

– A Keleti pályaudvar és Sülysáp közötti szakaszon mindkét irányban a megszokotthoz képest ritkábban közlekednek a minden állomáson és megállóhelyen megálló vonatok.

– A Keleti pályaudvarról minden óra 15 perckor Szolnok felé induló Z60-as vonatok 5 perccel később indulnak, S60-as vonatként közlekednek Sülysápig, Sülysáptól késéssel indulnak tovább Szolnokra.

❌ A Keleti pályaudvarról minden óra 50 perckor Sülysápra induló S60-as vonatok nem közlekednek.

– A Szolnokról Budapestre induló Z60-as vonatok Sülysáptól a minden óra 24 perckor induló S60-as vonat menetrendje szerint közlekednek tovább a Keleti pályaudvar felé.

❌ A Sülysápról minden óra 54 perckor induló S60-as vonatok nem közlekednek.

Távolsági vonatok

🔀 A békéscsabai IC vonatok nagy része kerülő útirányon, a ceglédi vonalon közlekedik Budapest és Szolnok között, emiatt a menetidő 30-60 perccel megnőhet.

– A fővárosba tartó Békés IC-k megállnak Zugló megállóhelyen is.

A vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják a 168E jelzésű buszokon az Örs vezér tere és Rákoshegy vasútállomás között, továbbá az M2 metrón a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek