Döbbenetes eset a megyei kórház sürgősségi osztályán

Megosztás

Egy édesanya tette közzé történetét egy hajnali esetről, amikor is az ápoló hölgy minősíthetetlenül viselkedett vele és rendkívül rossz állapotban levő fiával Miskolcon. Több kérdést is felmerülhet, de leginkább az, hogyan lehet ennyire semmibe venni a betegjogokat és ilyen hangnemben beszélni egy ápolónak, aki azért van ott, hogy segítsen a bajban levőkön?

A felháborodást egy nyílt levélben tette közzé a Facebookon az érintett és hivatalos panaszt is tett az intézménynél.

“Nyílt levél egy “kedves” ápolónőhöz, aki ma éjjel dolgozott a B-A-Z Megyei Központi Kórház Sürgősségi Osztályán.

Hölgyem!

Tegnap este 21 órától hányt a fiam, majd később iszonyatos hasi görcsökre panaszkodott.

Képzelje! Próbáltam itthon csillapítani a tüneteit, de miután minden praktikáim hiábavalónak bizonyultak, úgy éreztem, hogy segítséget kell kérnem, bár nekem is van már némi tapasztalatom kétszeres anyaként….

Nem Önt akartuk “szórakoztatni” higgye el! Üres váróterembe érkeztünk éjjel 2 óra körül a kórházba, ahol a vizsgáló viszonylag hamar behívta a gyerekem. Gondosan kikérdezte, majd az ajtón kilépve egy műanyag poharat nyomott a kezembe, hogy ebbe kell pisilni, eztán kedvesen egy tolókocsiba segítette a fájdalomtól gyötrődő fiam és kérte, hogy várakozzunk, hamarosan szólítanak. Rögtön világossá vált számomra, hogy megfigyelésre ott kell hagynom.

Ezután előtűnt a félhomályból az a “drága nő”.

Ön: Vegye le a kabátot innen, förmedt rám.

Majd a gyerekemre parancsolt: emeld a lábad! Betollak! Én emeljem helyetted?

Értetlen szóltam a fiamnak, hogy tartsa feljebb a lábát, segítsen… Mikor az ajtó bezárult mögöttük, az alábbi hangzott el: Ne szórakozz már velem hajnali 3 órakor!

Szeretném megkérdezni, Ön szerint nem volt jobb dolgom sem nekem, – dolgozó nőnek – sem a fiamnak éjjel 3-kor? Gondolja élveztem, hogy megzavarjuk a “munkavégzése közepette”? Egy szemhunyást sem aludtunk és direkt odamentünk, hogy..? Szégyellje magát!

Tanácsolom váltson munkahelyet! Elfogadhatatlan az ilyenfajta viselkedés egy ilyen munkakörben! Kívánom, hogy tapasztaljon hasonlót!

Üdvözlettel,

Egy Anya”

Hozzászólások:

“Az egész megyei egy szégyen. 3x távoztam már onnan saját felelősségre a körülmények és az ott dolgozók hozzáállása miatt.”

“Ez nagyon durva!! Remélem a gyermek jobban van! Nincsenek szavak erre a történetre, szégyen, hogy ilyen ember betegekkel foglalkozik egyáltalán! Semmilyen mentség nincs arra, amit tett! Remélem megkapja a kellő büntetést!”

“Fekete hosszú hajú nővérke, illetve egy szőke szemüveges, mert pont 1 hete velük mi is hasonlót tapasztaltunk sajnos, a többivel nem volt gond.”

Nekünk mik a tapasztalataink a kórházak sürgősségi osztályaival?

Kapcsolódó cikkek