Csak a szalagkorlát tudta visszatartani az engedély nélküli vezetéstől

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a 25 éves szolnoki férfivel szemben, akit már eltiltottak a járművezetéstől, de eredménytelenül, végül balesetet okozott.

A vádirat szerint a férfi 2022. május 11-én délután, Szolnok lakott területén kívül, az M4 –es autóúton közlekedett Szolnok felé személygépkocsival, amikor sávváltás közben, figyelmetlensége miatt – egyéb külső forgalmi ok nélkül – a jármű feletti uralmát elvesztette és az útról lesodródva a szalagkorlátnak ütközött, majd a belső forgalmi sávba visszasodródott, és végül az úttesttel párhuzamosan, eredeti menetirányával megegyezően állt meg. A férfi a balesetet követően a személygépkocsiból kiszállt, és a helyszínről elfutott.

A baleset során senki sem sérült meg, azonban mind a személygépkocsiban, mind a szalagkorlátban anyagi kár keletkezett.

A férfi egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a cselekményt megelőzően is, illetve tavaly októberben ismételten eltiltották a járművezetéstől.

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, járművezetéstől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette.

Kapcsolódó cikkek