Itt tart a magyar vidék: már szippantós autóra sem futja

Megosztás

Javíthatatlanná vált Tiszainokán a szippantós autó. Az ötven – igen, 50(!) éves – szerkezetet már nem lehetett megmenteni, pedig évenként leheltek belel életet. Most azonban bevégeztetett neki. Vajon mit szól ehhez a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Herczeg Zsolt?

Miközben fideszes politikusok arról posztolnak kötelezően, hogy mit mond Orbán Viktor és Szijjártó Péter, és hogy érkezik a 13. havi nyugdíj, a magyar vidék csöndben szenved. Már egy sz.rszippantóra sem futja egy kistelepülésen, ahol még a szennyvízvezeték sincs kiépítve 2023-ban!

Most a kormánypárti megyei lap kíméletlenül rántotta le a leplet a senyvedő magyar vidék egy fájdalmas szeletéről.

Mint írták, tönkrement a tiszainokai önkormányzat vállalkozásának tulajdonában lévő szippantós autó. Az ötven éves jármű jó szolgálatot tett a környéken, hiszen több településen nem építették még ki a szennyvízelvezető-rendszert.

Az autót már így is évente bütykölték, de most a szerelő közölte, nincs tovább, ez már javíthatatlan.

2023-ban, amikor dübörög (?) a magyar gazdaság, ezt nyilatkozta a polgármester:

“Úgy gondoltuk, hogy az előző évekhez hasonlóan elvisszük műszakira és minden mehet tovább. A lehetőségeinkhez mérten költöttünk a szippantós autóra. Vásároltunk donor autót, abból újítottuk, fülkét is vettünk rá másikat. Tíz éve már, hogy egy-egy évre életet lehetett lehelni bele. Most viszont a legnagyobb meglepetésünkre közölték, hogy az autó tönkrement.”

De a helyi horrornak itt még nincs vége:

“Ijesztő volt a helyzet, mert a szippantást mi vállaltuk a környéken. És láthatóan nincs pénz arra, hogy újat vásároljunk. Használtat sem lehet nyolcmillió forint alatt szerezni. Meg is írtam egy levélben az államtitkárnak a problémát, de a válasza nem volt pozitív – tette hozzá a polgármester.”

És még lehetett fokozni! Íme:

“Tavaly a Magyar Falu Programban pályáztunk kommunális eszközre, traktort vásároltunk volna pótkocsival, de nem nyertünk” – könnyezte tele a faluvezető a zsebkendőjét.

Most mással szerződtek, és így várhatóan drágább lesz a szolgáltatás. Tiszakürtre is hullott abból a bizonyosból emiatt a helyzet miatt. Mint a polgármester megírta közösségi oldalán: “A szennyvízszállítás szolgáltatója megváltozott, az Inoka- 2000 KFT-vel felmondtuk a szerződést, mivel a szennyvízszállító autó olyan mértékben elromlott, hogy kivonták forgalomból. Az új szolgáltatónk a V és VA KFT Lakitelek.”

Nos itt tart a magyar vidék, ahol minél több embert szeretne megtartani a kormány, és naponta kürtöli tele a világot, hogy “nekünk a magyar vidék az első”.

Képünk illusztráció, nem a Tiszazugban készült!

Kapcsolódó cikkek