Megpróbálta félrevezetni a rendőröket a botcsinálta betörő, de saját magát buktatta le

Megosztás

A helyi pénzintézetbe szeretett volna betörni és onnan komoly összeget rabolni a 19 éves kelet-magyarországi fiatalember. Ez nem igazán sikerült, aztán egy telefonhívással próbálta elterelni magáról a gyanút. Viszont ezt is olyan rosszul csinálta, hogy gyorsan rájöttek, ő nem bejelentő, hanem maga a betörő.

Február 10-én hajnali 1 óra körül egy kemecsei férfi hívta a rendőrséget azt állítva, hogy az éjszakai sétája közben betörőt látott elszaladni a helyi pénzintézetből, aminek a bejárati ajtaja meg van rongálva – írja a police.hu.

A betörésre tett kísérlet nyilvánvaló volt, rövid időn belül pedig a rendőrök azt is megállapították, hogy valójában az a 19 éves helyi srác próbált meg betörni a pénzintézetbe, aki azért tett bejelentést, hogy elterelje magáról a gyanút. Ráadásul az elkövető az épület bejárati ajtaját ugyan megrongálta, de bejutni nem tudott, így feladta a tervét, és zsákmány nélkül távozott.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrsének munkatársai M. R.-t lopási kísérlet megalapozott gyanújával előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsított beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy a lopott pénzből külföldre utazott volna. Letartóztatták. 

Kapcsolódó cikkek