Botrány Cegléden, meghálálták a Hit Gyülekezete támogatását

Megosztás

Kivonult Cegléden a legutóbbi önkormányzati képviselő-testületi ülésről az ellenzéki Czigle frakció. Tették ezt pont akkor, amikor esküt tett a gazdasági bizottság új tagja.

A többségi, Fidesz-frakció ugyanis korábban visszahívta a bizottságból az oda az ellenzék által delegált Varga István. Helyére a saját emberét ültette. Ezzel azonban felrúgta azt a megállapodást, ami 2019-től eddig működött a városban a két politikai fél között.

Fehér István, az MSZP szervezetének elnöke sajtótájékoztatóján kifejtette, szerinte azért tették ki Vargát a bizottságból, mert kritikával illette a Fideszt, a kormányt.

Ugyancsak ezen az ülésen történt az, hogy újabb helyi bástyát kaparintott meg a helyben egyre erősödő Hit Gyülekezete. 

Az egyházi szervezet ugyanis a Fidesz-frakció hathatós támogatásával immár egy helyi óvodára, az úgynevezett ugyerire is rátette a kezét, miután egy iskolát három évvel ezelőtt már megszerzett, mégpedig Csáky András polgármester szerint – aki az ülést követően szintén tájékoztatót tartott – jogellenesen.

Csáky egyébként emlékeztette rá, hogy a második Orbán-kormány az egyházi törvény átalakításának első körében a Hit Gyülekezetét nem ismerte el egyházként.Fehér István szerint az újabb térnyerés annak szól, hogy a Hit Gyülekezete támogatásáról biztosította a kormányt, és ezt most ezzel hálálták meg többek között. 

Úgy vélte, ezt a lépést nem a lakosság kérte. Azt is mondta, ha valaki óvodát szeretne, akkor építsen  magának, ne a városét vegye el.

Fehér István és Csáky András is megemlítette, hogy szintén a Fidesz-frakció javaslatára úgy döntöttek, hogy szervezzék ki a Ceglédi Hírmondó kiadását.

A polgármester szerint ez teljesen indokolatlan, hiszen a városi költségvetéshez képest elenyésző az, amibe a lap kerül. Pályázatot kell kiírni a lap működtetésre, és a város első embere nem lenne meglepve, ha átjátszanák a konkurens lapnak, ami a Fidesz házi lapjának tekinthető. Ezzel megszűnne bármiféle kormánykritika megjelentetése.

Képünkön Fehér István

Forrás és fotó: Ceglédi Városi Televízió és Csáky András Facebook

Kapcsolódó cikkek