Fidesz: Az orvosok méltatlan támadást indítottak a kormány és a betegek ellen

Megosztás

Az orvosok tiltakozása mögött is Gyurcsány Ferenc állhat, a kormány ismét tökéletesen tesz mindent – legalábbis szerintük. Aki Orbánék álláspontjával szemben helyezkedik, azonnal hazaáruló és támadja a magyar nemzetet. A pedagógusok után itt az újabb főellenség, fideszesek, készüljünk.

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagál vasárnap délután a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombati, rendkívüli küldöttközgyűlésén elhangzottakra. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára 14 órakor szólal majd fel az eseményen, amelyet Méltatlan támadás a kormány és a betegek ellen címmel hirdettek meg. Az eseményen részt vesz az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Csató Gábor is. (Az OMSZ folyamatosan veszi át az önkormányzatoktól az ügyeletek megszervezését és irányítását.)

A tárca szerint folyamatosak voltak az egyeztetések az orvosi kamarával, az új típusú ügyeleti rendszerben a MOK javaslatait szinte kivétel nélkül átvezették, sőt a szervezet háziorvosi csoportjának a vezetője korábban elfogadhatónak tartotta az új szerződéseket. A szervezet szerint ez nincs így.

A MOK közgyűlésén egyebek mellett arról döntöttek, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig az önkéntes többletmunkájuk felmondását helyezzék letétbe, amíg az orvostársadalom rövid és hosszú távú követelései nem teljesülnek. (via Hvg)

Erről a témáról többek között a Borsod24 és a Szol24 is hosszabban beszámolt szombaton.

Kapcsolódó cikkek