Újabb gondokat vetett fel a fejlesztés

Megosztás

A napokban átadták Szolnokon a Véső út környéki úthálózatfejlesztést. A korábbi dzsumbuj helyett valóban szép, rendezett környezet lett. A korszerűsítés azonban Murhy egyik törvényét is érvényre juttatta. Ami így szól: minden megoldás új problémát szül.

Probléma, hogy a sportkomplexum előtt tökéletes leburkolt területről korábban a szomszédos utcába folyt le a csapadékvíz, amit a csatornanyílások képtelenek voltak elnyelni. Erről a Hajdú és a Véső utca sarkán élők tudnának mesélni, akik nagy esőben ezt már átélték.

Most akár a körforgalomnál is fennállhat hasonló a helyzet.

A körforgalom más gondot is okozott, ezt egy minden bizonnyal érintett tette szóvá Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán. A város vezetője beszámolt, hogy szintet lépett a környék rehabilitációja. És valóban, a korábbiakhoz képest kulturáltabb lett a környzet. De! És itt idézzük a hozzászólót:

“Szép. Csak a Vagon Kft. kiskapu bejáratánál minimalizálták a parkoló helyeket a körforgalom miatt. Sok dolgozó hosszú éveken keresztül ott parkolt a kocsijával, mára már soknak nincs lehetősége a kevés férőhely miatt . Ha már megépült itt a körforgalom, bízzunk benne, hogy a Kőrösi út templom felőli végén is hamarosan megoldódik az a borzasztó helyzet, amivel nap mint nap szembesül egy tömérdek autós, aki munkából hazafelé menet (15 óra után) nehezen tud kikanyarodni erről az útról! Sok idióta, aki nagy valószínűséggel libáért vette a jogosítványát,

megáll az útkereszteződésben, mert pirosat mutat neki a jelzőlámpa, ezzel elállja a Kőrösi útról kifelé haladókat. Jó lenne, ha erre is találnának valami megoldást!”

Valaki pedig megjegyezte, ha már fejlesztésről van szó, akkor az az ő környezetére is ráférne:

“Abonyi úti vasúti megállóhelyről a közlekedés az áldatlan, hisz ahogy csináltak az autópályát, itt jártak a több tonnás autókkal. Eleinte még javitgattak is, hisz érdekük volt. A befejezés előtti időszakban már letojtak mindent! Kérjük a Polgármester urat, jöjjön ki erre az útra és valami megoldást találjon, mert a vonatközlekedés is gond, mert a fő vonatokat elvettek. Akinek kocsija van, annak a kátyúk okoznak gondot. Többször kértük már, de most már nagyon rossz az út! Szeretnénk, ha itt is jó út lenne. Valami megoldás lehetséges? Számolhatunk rá? Köszönöm válaszát, ha válaszra méltatja.”

Képünkön a Járműjavító környéke, ahol immár nem parkolhat annyi autó, és amit a hozzászóló szóvá tett.

Fotó: Google maps

Kapcsolódó cikkek