Nagynénjétől és férjétől lopott több millió forintot, majd megpróbálta eltenni őket láb alól

Megosztás

A férfi agyonnyugtatózta a lopás után a két rokont, hogy ne bukjon le, de végül egyikük túlélte az orvul előkészített gyilkossági kísérletet. Az ügy elég szövevényesre sikeredett, de végül lebukott a tolvaj, aki később gyilkossá is vált.

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más
bűncselekmények miatt vádat emelt egy dunaújvárosi férfival szemben, aki 2019-ben és 2020-ban meglopta, majd megmérgezte a nagynénjét és annak férjét – derül ki az ügyészség közleményéből. A részletekről a Telex számolt be.

A vádirat szerint az 58 éves férfi elhatározta, hogy a nagynénje és házastársa bizalmába férkőzve próbál meg pénzhez jutni. Ezért elkezdte sűrűbben látogatni az idős házaspárt, hogy bizalmat ébresszen a rossz fizikai és mentális állapotban lévő idős párban.

Egy látogatás során a férfi a ruhásszekrényben elrejtett 4 millió forintot, majd később 2 millió forintot lopott el.

Az idős nő észrevette a pénz eltűnését, ezért a megmaradó 8 millió forintot egy bankszámlán helyezte el. A számlához viszont az unokaöccse segítségével igényelte meg az új bankkártyát, aki így megismerte annak a kódját is.

A férfi 34 alkalommal 5 100 000 forintot vett fel automatákból, amelyet 26 éves élettársával közösen feléltek, illetve mintegy 2 700 000 forintot bankkártyás vásárlások során költöttek el.

A férfi fia és annak élettársa is tudott a bankkártya megszerzéséről, ők a vásárlásokkal 425 000 forint kárt okoztak az idős házaspárnak.

Amikor az idős asszony egyszer sikertelenül próbált 100 000 forintot felvenni, panaszt tett, a pénzintézet pedig vizsgálatot rendelt el, amiről a férfi is tudomást szerzett. Ekkor határozta el, hogy nyugtató felhasználásával megöli a nagynénjét és annak férjét. Tervéről nem tájékoztatta az élettársát.

A férfi 2020. február 20-án – azt állítva, hogy születésnapot érkeztek ünnepelni az élettársával – magával vitt egy üveg bort a nagynénjéhez. A nyugtatóból nagyobb mennyiséget porrá törve belekevert a borba, és abból töltött az idős párnak, a borosüveget pedig bekészítette a szobába. Az idős pár megitta a bort, a nő rosszul lett, az idős férfin viszont még nem látszottak a gyógyszermérgezés tünetei, amikor magukra hagyták őket.

A férfi a nő mobiltelefonját elvitte, a vezetékes telefon kábelcsatlakozóját pedig kihúzta, és a borosüveget és bögréket is magával vitte, összetörte, és egy hulladékgyűjtőbe dobta.

A férfi és élettársa csak három nap múlva mentek vissza a lakáshoz. Amikor nem nyitottak ajtót, a férfi eleinte nem akart segítséget hívni, csak az élettársa nyomására tárcsázta a segélyvonalat. Az asszony állapota kórházi ellátása során stabilizálódott, az idős, 85 éves férfi azonban 2020. március 7-én meghalt. „Halálának oka heveny keringési elégtelenség volt, állapotának rohamszerű, végül halálához vezető romlásához a nyugtató hatóanyag-tartalma miatti többnapos, zavart tudatállapotban töltött mozgásképtelenség járult hozzá” – áll az ügyészség közleményében.

Kapcsolódó cikkek